Antena Meniu Search
x

Vreme blândă în acest weekend, temperaturile maxime ating 15 grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în intervalul 13 - 16 noiembrie. Meteorologii estimează că temperaturile vor fi peste valorile normale ale perioadei, cu ploi slabe și doar pe arii restrânse.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 12.11.2020, 16:45

Vremea în weekend
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în intervalul 13 - 16 noiembrie - Profimedia Images
  • Vreme blândă până pe 16 noiembrie 2020, temperaturi puțin peste media perioadei
  • Valorile termice vor atinge 15 grade Celsius, în cursul zilei de duminică
  • Cele mai importante știri alei zilei sunt la Observator 19

Vremea vineri, 13 noiembrie 2020

Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări în regiunile sudice și local va ploua slab. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și izolat vor fi ploi slabe sau burniță. În special pe crestele Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 13 grade, iar cele minime între -2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 9 grade pe litoral. Dimineața, dar mai ales noaptea, se va forma ceață.

Prognoza meteo sâmbătă, 14 noiembrie 2020

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi noros în sud-estul țării, unde local va ploua slab. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și doar izolat va plouă slab sau va burnița. Trecător, pe crestele montane vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 13 grade, iar cele minime se vor încadra între -3 și 9 grade. Local, dimineața și noaptea, se va semnala ceață.

Vremea duminică, 15 noiembrie 2020

În zonele joase de relief, local va fi nebulozitate joasă și pe spații restrânse ceață dimineața și noaptea, dar izolat persistente în mare parte din interval, cu precădere în sudul Olteniei, în Maramureș, dar și pe văile și în depresiunile din Transilvania și Moldova, unde vor fi condiții de burniță. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi slabe în Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor situa peste cele normale la mijlocul lunii noiembrie în majoritatea zonelor, cu excepția celor unde ceața și norii joși vor persistă, astfel că, la nivelul întregii țări, vor fi cuprinse între 7 și 15 grade; minimele termice se vor încadra între -4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 8 grade pe litoral.

Prognoza meteo luni, 16 noiembrie 2020

Cerul va avea înnorări temporare și local va ploua în Dobrogea, iar seară și noaptea în nord-vest și în extremitatea vestică a țării. În restul teritoriului, cerul va fi variabil în orele amiezii, însă dimineața și noaptea în zonele joase de relief, în special în Oltenia și pe văile și în depresiunile din Transilvania și Moldova, pe alocuri va fi ceață sau nebulozitate joasă și izolat condiții de burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și trecător în sudul Banatului.

Temperaturile maxime, în marea lor majoritate mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă din an, se vor încadra în general între 9 și 16 grade, cu cele mai mici valori în zonele cu ceață și nori stratiformi, iar cele mai ridicate în Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între -4 grade în depresiunile intramontane și 9...10 grade pe litoral.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vreme blândă în acest weekend, temperaturile maxime ating 15 grade Celsius