Antena Meniu Search
x

Vreme deosebit de caldă în primele zile din februarie. Prognoza meteo

Meteorologii anunță că vremea va fi deosebit de caldă în primele patru zile ale lunii februarie, cu temperaturi maxime ce pot atinge chiar și 18-19 grade Celsius. 

de Redactia Observator

la 01.02.2020, 16:36

Vremea până pe 4 februarie
Prognoza meteo pentru primele zile din februarie - pixabay.com

Meteorologii anunță că vremea va fi deosebit de caldă în primele patru zile ale lunii februarie, cu temperaturi maxime ce pot atinge chiar și 18-19 grade Celsius. 

Sâmbătă, 1 februarie, vremea se anunță deosebit de caldă pentru această perioadă din an, cu valori termice în creştere faţă de ieri, cele maxime urmând a se încadra între 6...7 grade în depresiunile intramontane şi chiar 19 grade în Oltenia, anunță ANM.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare nord, în centru şi în est, unde doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în zonele montane, în special pe creste, dar la cote mai reduse local şi în vestul şi sud-vestul ţării. Pe spaţii mici în nordul Transilvaniei şi în Maramureş va mai fi ceaţă.

Vremea duminică 3 februarie 2020

Vremea va fi cu mult mai caldă decât normal în prima decadă a lunii februarie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 18 grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade.

În vestul, nordul şi centrul ţării, cerul va avea înnorări şi va ploua pe arii extinse, cu precădere la începutul zilei şi din nou noaptea; în zonele montane vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei, iar noaptea, la altitudini mari, vor predomina ninsorile. Pe spaţii restrânse, în special în Maramureş şi la munte, se vor cumula cantităţi de apă de peste 20...30 l/mp. 

În partea de sud şi sud-est a teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi doar izolat ploi slabe. 

Vântul va sufla tare la munte, îndeosebi pe creste, cu rafale de peste 80...100 km/h, local spulberând zăpada, iar noaptea determinând viscol în masivele înalte; intensificări locale şi temporare ale vântului vor fi şi în celelalte zone, cu viteze în general de 45...55 km/h.

Presiunea atmosferică va scădea uşor la valori joase, de regim baric ciclonic.

Prognoza meteo luni 3 februarie 2020

Valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât cele climatologic specifice acestei perioade din an. Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a ţării, mai persistente în regiunile din vestul, nordul şi centrul ţării, unde va ploua pe arii extinse, precum şi la munte unde vor fi precipitaţii mai sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar cantităţile de apă vor fi local mai însemnate. În restul teritoriului, va ploua slab doar pe spaţii mici. 

Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 80...100 km/h la altitudini mari, unde ninsoarea va fi viscolită, iar în celelalte zone va avea intensificări locale şi temporare pe parcursul zilei, în general cu viteze de 50...60 km/h. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 15 grade, mai ridicate în regiunile sudice, până în jurul a 18 grade; minimele termice vor fi cuprinse între 1 şi 9 grade. Presiunea atmosferică va continua să scadă, dar nu cu mult.

Vremea marți 4 februarie 2020

Vremea va fi închisă şi treptat se vor semnala precipitaţii, în general moderate cantitativ, în majoritatea regiunilor. Pe parcursul zilei, acestea vor fi sub formă de ploaie şi mixte la munte, iar noaptea, în vestul, centrul, nordul şi nord-estul teritoriului vor fi predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi mai ales ploi în rest. Izolat vor fi condiţii de polei.

Vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, dar local şi temporar şi în restul teritoriului, mai ales în a doua parte a intervalului.

Temperaturile maxime, mult mai ridicate comparativ cu normele climatologic specifice acestei perioadei, vor fi cuprinse, în general, între 5 şi 16 grade, iar cele minime se vor încadra între -4 şi 7 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vreme deosebit de caldă în primele zile din februarie. Prognoza meteo