Antena Meniu Search
x

Video Vreme siberiană în România: temperatura a coborât cu 24 de grade în 24 de ore. Când scăpăm de frig

România a fost acoperită de un val de ger siberian. Temperatura a scăzut şi cu 24 de grade în 24 de ore. La polul frigului, temperatura resimţită de organismul uman a fost de minus 30 de grade.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 12.02.2021, 19:55

Vezi și
  • Pe lângă ger, a şi nins, iar pe şosele s-a format polei. O tânără, pasageră într-o maşină mică, a murit într-un accident pe drumul alunecos

În vârf de munte a fost cod portocaliu de urgie. Vântul a suflat cu 130 de kilometri pe oră şi a amplificat gerul. S-au simţit chiar şi minus 30 de grade. Mai ceva ca în Siberia. 

Temperaturi resimțite:

-30°C Vf. Ţarcu 

-28°C Vf. Omu 

-26°C Vlădeasa

-25°C Bâlea Lac>

În zonele montane, codul portocaliu a adus ninsori abundente și vânt puternic care a redus vizibilitatea. La Rânca, stratul de zăpadă depășește un metru și jumătate, iar la altitudini mai mari atinge chiar și doi metri.

Tânără de 30 de ani, moartă într-un accident cumplit, în Brașov

A fost o zi neagră pentru familie unei tinere de 30 de ani. Femeia a murit într-un accident îngrozitor, pe un drum îngheţat din Braşov. Pe multe şosele din ţară a fost haos. Mai multe maşini au rămas blocate pe drumul dintre Iaşi şi Ştefăneşti, timp de trei ore. Şi în judeţul Botoşani, mai multe TIR-uri au rămas înţepenite în nămeţi. 

Toată ţara a trecut de la primăvară, la iarnă, peste noapte. Şi judeţul Harghita a trecut printr-un şoc termic. Cel mai frig a fost la Vlăhiţa. Minus 14 grade, în timp ce ieri erau 8, cu plus. 

La Constanța, în ciuda frigului pătrunzător, un bărbat curajos a făcut baie în mare.

Bestia Estului, deasupra României

Frigul de azi-noapte a fost doar încălzirea pentru gerul care urmează. Din această noapte, Capitala va dârdâi la minus 11 grade.

Citește și:

Ninsorile au fost aduse de un ciclon aflat la Est de ţara noastră, care atrage aer foarte rece, siberian. De la noapte, va face schimb cu un anticiclon aflat acum în Vest care aduce ger cumplit, dar ne scapă de ninsori. 

Până pe 15 februarie rămânem sub cod galben de frig. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vreme siberiană în România: temperatura a coborât cu 24 de grade în 24 de ore. Când scăpăm de frig