Antena Meniu Search
x

Vremea 10 martie. Vin ninsorile și va fi deosebit de rece, primăvara mai are de așteptat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 10 martie. Vremea va continua să se înrăutățească și va deveni deosebit de rece, cu temperaturi maxime ce nu vor depăși 7 grade Celsius. Sunt așteptate ninsori pe arii extinse.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 09.03.2021, 16:21

prognoza meteo 10 martie
Vremea, miercuri, 10 martie 2021 - Shutterstock
  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

În noaptea de marți spre miercuri vremea se va înrăutăți treptat în jumătatea de sud a țării, unde aria de nebulozitate și a precipitațiilor va fi în extindere. La început vor fi ploi sau lapoviță, apoi vor predomina ninsorile în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, zona Carpaților Meridionali și de Curbură, iar în Dobrogea se vor semnala precipitații mixte. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp. În celelalte zone, înnorările vor fi temporare, iar ninsori slabe se vor semnala local în Transilvania, în Moldova și în restul zonei montane.

Pe alocuri se va depune strat de zăpadă, cu precădere în sud-vest și la munte. Vântul va avea intensificări spre dimineață în sudul țării și la munte, cu viteze în general de 45....55 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -7 și 3 grade.

Vremea miercuri 10 martie 2021

În jumătatea de sud a teritoriului vremea va continua să se înrăutățească și va deveni deosebit de rece, iar precipitațiile se vor semnala pe arii extinse. în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20?30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent. În sud-est, iar la începutul zilei în extremitatea de sud a teritoriului, precipitațiile vor fi și sub formă de ploaie sau lapoviță.

Citește și:

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în sudul Banatului, Transilvania, Moldova și în restul zonei montane. Izolat se va forma polei sau ghețuș. Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45...55 km/h, temporar viscolind ninsoarea și amplificând senzația de frig. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 2 grade. Izolat va fi ceață. Presiunea atmosferică nu se va schimba semnificativ de dimineața până a doua zi, ramanând apropiată de normalul baric.

Prognoza meteo București

Vremea se va înrăutăți și va deveni deosebit de rece. Vor fi precipitații însemnate cantitativ (15...20 l/mp) predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă cu grosimi medii estimate de 8...10 cm. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, ce vor atinge la rafală 45...55 km/h, viscolind ninsoarea și amplificând senzația de frig. Temperatura aerului se va menține la valori de 0...1 grad în mare parte a intervalului, iar spre dimineață va scădea spre -3...-2 grade.

Presiunea atmosferică va fi aproape staționară, langă valoarea normală.

Vremea la munte

Vremea va fi închisă și temporar va ninge în cea mai mare parte a zonei montane. Ninsorile vor fi în general moderate(15...20 l/mp) în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.  Vântul va sufla slab și moderat, cu  intensificări ziua când la rafală se vor înregistra viteze în general de 45...55 km/h, temporar visolind ninsoarea și amplificând senzația de frig. Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 10 martie. Vin ninsorile și va fi deosebit de rece, primăvara mai are de așteptat