Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 13 ianuarie 2022. Nu scăpăm de ger, lapoviță și ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 13 ianuarie 2022.

de Redactia Observator

la 12.01.2022, 18:36

peisaj de iarnă în munții din România
Vremea 13 ianuarie 2022. Ger, lapoviță și ninsoare - Shutterstock (imagine ilustrativă)

În noaptea de miercuri spre joi vremea va deveni geroasă în majoritatea zonelor. Cerul va avea unele înnorări în regiunile sudice, sud-vestice, unde pe suprafețe restrânse vor fi posibile burnițe și fulguieli, iar în restul țării cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă și pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -18 și -7 grade. Pe arii restrânse va fi ceață asociată cu depunere de chiciură, iar pe spații mici posibile depuneri de polei.

Cum va fi vremea joi, 13 ianuarie 2022

Vremea va fi rece, chiar deosebit de rece în regiunile intracarpatice, iar dimineața va fi ger în multe zone din țară. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 4 grade, iar cele minime, cu mult mai mari decât în noaptea precedentă, se vor situa între -10 și 1 grad. În jumătatea nordică a țării, din a doua parte a zilei nebulozitatea se va extinde treptat, iar cu o probabilitate mai ridicată seara și noaptea se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ninsoare, iar în Moldova trecător și lapoviță. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar cu totul izolat, noaptea, vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h spulberând zăpada, iar pe arii mai restrânse și în a doua parte a intervalului și în Oltenia, nordul Moldovei și pe litoral, dar la viteze în general de 40...50 km/h. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Vremea se va menține deosebit de rece, geroasă dimineața, iar noaptea în special la altitudini mari. Din a doua parte a zilei dinspre masivele nordice nebulozitatea accentuată se va extinde treptat, iar trecător, mai ales seara și noaptea va ninge slab pe arii restrânse. Vântul va avea intensificări viteze mai mari urmând a se înregistra în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h spulberând zăpada.

Prognoza meteo București

Vremea va fi rece, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va avea înnorări în primele ore ale intervalului și din nou în cursul nopții, iar în restul timpului va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -5...-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Cum va fi vremea în Europa

Aspectul vremii va fi asemănător celui din cele câteva zile precedente - anume, predominant închis în regiunile nord-vestice, nordice, central-estice, estice și în cele sud-estice și mai plăcut în restul continentului, în condițiile cerului variabil - și chiar senin deasupra părții sud-estice a Franței și celei nordice a Italiei. Totodată, majoritatea precipitațiilor se vor semnala că ninsori pe arii relativ extinse în țările scandinave (mai ales în Norvegia și Suedia) și pe suprafețe mai mici în partea vestică a Rusiei, în Ucraina și Turcia; regimul pluvial din celelalte zone menționate de sub cer noros va fi neînsemnat, reprezentat de astfel de fenomene sporadice (ploaie și lapoviță în Rep. Irlanda, Regatul Unit și Spania) și neînsemnate cantitativ - spre deosebire de cele abundente din Norvegia și din apropierea Munților Ural.

Vânt intens va fi pe ocean la vest de Peninsula Scandinavică, cel puțin moderat pe timp îndelungat și cu intensificări susținute - la nord-vest și la nord-est de Arhipelagul Britanic și în estul Marii Mediterane; cu viteze consderabil de mari, dar la cote mai joase decât în acele regiuni va sufla vântul în țările estice și pe marile Neagră și a Nordului și în restul Mediteranei, iar cu precădere slab - în Franța, Elveția, Italia și in țările balcanice. Schimbările notabile ale regimului termic, față de ziua anterioară, se prefigurează a fi încălzirea din partea interioară a continentului și răcirea din sud-vest.

Temperaturi maxime în capitalele Europei:

Atena 6    

Berlin 6    

Budapesta  4    

Chișinău -2    

Istanbul     2    

Lisabona 15    

Londra 6    

Madrid 9    

Moscova -6    

Oslo 10    

Paris 4    

Roma 9    

Stockholm 7    

Varșovia 3    

Viena 6

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Vremea 13 ianuarie 2022. Nu scăpăm de ger, lapoviță și ninsoare