Vremea 14 aprilie. Temperaturile scad accentuat şi va deveni deosebit de rece pentru această perioadă

De Monica Palade.
Publicat: 13.04.2021, 15:35.
Actualizat: 13.04.2021, 15:35

În noaptea de marţi spre miercuri, înnorările vor fi accentuate în majoritatea regiunilor şi vor fi mai ales averse, însoţite izolat de descărcări electrice. Excepţie va face Moldova, unde va ploua doar pe spaţii mici. În jumătatea de sud-vest a ţării, cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi punctiform 30 l/mp.

Vremea 14 aprilie. Temperaturile scad accentuat şi va deveni deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie

Profimediaimages

În Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, cu precădere la altitudini de peste 1500 m, treptat se vor semnala precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade.

Vremea 14 aprilie în ţară

Vremea se va răci accentuat şi va deveni deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în jumătatea de nord a ţării, iar ziua local şi în regiunile sudice. Vor fi mai ales averse, însoţite izolat până spre seară şi de descărcări electrice.

Citește și:

Prin cumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp, îndeosebi în nord-vestul şi centrul teritoriului. La munte, treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă şi, în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăşi 70...80 km/h şi va fi viscol.

În cursul nopţii în Maramureş şi Transilvania vor fi perioade şi cu lapoviţă şi ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător precipitaţii mixte se vor semnala şi în zonele deluroase din rest. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h vor fi în majoritatea zonelor, îndeosebi în sud şi sud-est, cu pânã la 60...65 km/h în Oltenia. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 13 grade, cu cele mai scăzute valori în dealurile vestice, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -2 şi 8 grade. Presiunea atmosferică va creşte în vestul, centrul şi sudul ţãrii.

Vremea 14 aprilie în Capitală

În noaptea de marţi spre miercuri, înnorările se vor accentua treptat şi vor fi averse, posibil însoţite şi de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 7...8 grade.

Miercuri, 14 aprilie, vremea va deveni deosebit de rece în cursul zilei, cu o maximă termică de 11...12 grade. Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de ploaie de scurtă durată. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, cu rafale de 40...45 km/h. Temperatura minimă va fi de 3...4 grade.
Presiunea atmosferică va creşte.

Vremea 14 aprilie la munte

Vremea se va răci accentuat şi va deveni deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie. Cerul va fi mai mult noros şi treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă şi, în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, rafalele vor depăşi 70...80 km/h şi va fi viscol. Prin cumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.