Antena Meniu Search
x

Vremea 14 ianuarie 2022. Scăpăm de ger, temperaturile cresc ușor la început de weekend

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 14 ianuarie 2022.

de Redactia Observator

la 13.01.2022, 15:41

cabană în zona localității Bran
Vremea 14 ianuarie 2022. Scăpăm de ger, temperaturile cresc ușor la început de weekend - Shutterstock (imagine ilustrativă)

În noaptea de joi spre vineri vremea va fi rece cu temperaturi minime ce se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade. În jumătatea nordică a țării nebulozitatea se va extinde treptat și pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar cu totul izolat vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Orientali și Meridionali, unde rafalele vor depăși 90 km/h, spulberând zăpada, iar pe spații mici și în regiunile extracarpatice, dar la viteze de 40...50 km/h. Izolat va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

Cum va fi vremea vineri, pe 14 ianuarie 2022

Valorile termice vor fi în creștere, astfel că temperaturile maxime se vor situa în jurul normelor specifice pentru mijlocul lunii ianuarie în regiunile intracarpatice și peste mediile multianuale în restul teritoriului, cu maxime, în general, între -1 și 9 grade. Cerul va fi variabil în sudul țării, dar cu înnorări temporare în rest. Ziua vor fi ninsori slabe în zona Carpaților Orientali, iar seara și noaptea se vor semnala precipitații mixte în nord, în centru și în nord-est, unde pe arii restrânse se va forma polei. Vântul va avea intensificări susținute în Moldova, cu viteze în general de 55...65 km/h, iar la munte va sufla tare, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, cu rafale de peste 90...110 km/h, viscolind și troienind zăpada și determinând o vizibilitate foarte redusă. Intensificări ale vântului vor fi local și în sudul, sud-estul și centrul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h. Dimineața și noaptea, pe spații restrânse va fi ceață. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 și 3 grade.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Valorile termice vor crește, astfel încât temperatura maximă va fi de 6...7 grade, iar cea minimă de -2...-1 grad. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat (35...40 km/h). Noaptea vor fi condiții de ceață.

Vremea la munte

Cerul va avea înnorări și va ninge slab, ziua pe arii restrânse în Carpații Orientali, iar noaptea și în rest. Vântul va sufla tare, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 90...110 km/h, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi redusă. Valorile termice vor crește semnificativ față de ziua precedentă.

Cum va fi vremea în Europa

În regiunile nord-vestice și estice va predomina aspectul închis al vremii, în condițiile nebulozității accentuate și precipitațiilor pe suprafețe relativ mari din Norvegia și din Rusia dincoace de Munții Ural. În aceste zone vor fi ninsori dintre care mai abundente - unele din vestul Peninsulei Scandinavice și posibil din apropierea acelui lanț muntos. Regimul pluvial din restul continentului va fi reprezentat în principal de precipitații slabe și mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță pe arii restrânse în țările estice și central-estice și izolat sau sporadic în nordul Regatului Unit, în Finlanda și țările baltice, în estul Peninsulei Iberice și în spațiul carpatic; totodată, cerul va fi mai mult senin. Vânt puternic ori intens se va observa pe ocean la vest de Norvegia, cu intensificări susținute - dar la cote mai joase - pe Marea Baltică, în țările estice, în vestul Rusiei și probabil pe Marea Neagră și în partea estică a Mediteranei, pe când cu precădere slab - în Franța, Elveția, Italia și în sud-estul balcano-elen. Se va remarcă încălzirea de altfel modestă față de ziua precedentă din zonele vestice, sudice și sud-estice.

Temperaturile maxime în capitalele Europei

Atena 11    

Berlin 7    

Budapesta 7    

Chișinău 5    

Istanbul 4    

Lisabona 14    

Londra 5    

Madrid 9    

Moscova 1    

Oslo 4    

Paris 6    

Roma 12    

Stockholm 6    

Varșovia 6    

Viena 9

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Vremea 14 ianuarie 2022. Scăpăm de ger, temperaturile cresc ușor la început de weekend