Antena Meniu Search
x

Vremea, 16 decembrie. Prognoza meteo anunţă ploi şi ninsori abundente

Vremea pe 16 decembrie este rece, cu ninsori abundente în cea mai mare parte a ţării.  Prognoza meteo anunţă şi depuneri de polei în nord, iar stratul de zăpadă va fi semnificativ. În Bucureşti vor fi maximum 6 grade Celsius.

Vremea pe 16 decembrie este rece, cu ninsori abundente în cea mai mare parte a ţării.  Prognoza meteo anunţă şi depuneri de polei în nord, iar stratul de zăpadă va fi semnificativ. În Bucureşti vor fi maximum 6 grade Celsius.

Noaptea de sâmbătă spre duminică: Vremea se va menţine închisă, iar precipitaţiile vor continua în cea mai mare parte a ţării. În Banat, Crişana, vestul şi nordul Olteniei, precum şi la munte va continua să ningă, local abundent şi va continua să se depună strat de zăpadă semnificativ; în Maramureş, Transilvania şi Moldova vor fi precipitaţii mixte, iar în estul şi sudul Olteniei, în Muntenia şi în Dobrogea vor predomina ploile. Vor fi depuneri de polei în nordul şi nord-estul Munteniei, local în Moldova şi pe spaţii mai mici în Transilvania şi Oltenia. Temperaturile minime se vor încadra între -5 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 6...8 grade pe litoral.

Vremea pe 16 decembrie în ţară

Duminică, vremea se va menţine închisă şi vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În vestul şi în sud-vestul ţării, precum şi la munte, în special pe parcursul zilei, va continua să ningă; ninsorile vor fi mai consistente în Banat, sudul Crişanei, vestul şi nordul Olteniei, zona Carpaţilor Occidentali, Meridionali şi de Curbură unde stratul de zăpadă va fi semnificativ. În Transilvania şi Moldova vor fi precipitaţii mixte, iar în estul şi sudul Olteniei, în Muntenia şi în Dobrogea va ploua moderat cantitativ.

Pe acelaşi subiect

Se va depune polei local în Moldova şi pe spaţii mai mici în Transilvania, iar în orele dimineţii în estul Carpaţilor Meridionali şi în cei de Curbură la altitudini sub 1500 m se vor semnala precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea de polei sau gheţuş.

Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în nordul Moldovei şi 10 grade în sudul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse în general între -6 şi 5 grade, cu cele mai mici valori în extremitatea de vest a teritoriului. Spre sfârşitul intervalului, pe spaţii mici, se va forma ceaţă.

Harta ANM cu vremea pe 16 decembrie

Luni va ploua

Conform ANM, luni, vremea va fi închisă în continuare, cu precipitaţii slabe şi moderate cantitativ în majoritatea zonelor. În regiunile sud-estice vor predomina ploile, iar în rest vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Local se va depune polei sau se va forma gheţuş. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 5 grade, mai ridicate în Dobrogea, până la 8 grade; minimele termice vor fi cuprinse în general între -5 şi 2 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţă.

Prognoza meteo în Bucureşti pe 16 decembrie

În Capitală, duminică, vremea se va menţine închisă şi temporar va ploua, moderat cantitativ pe parcursul zilei. Vântul va sufla moderat, cu viteze de 35...40 km/h la începutul zilei, apoi în diminuare. Temperatura maximă va fi de 5...6 grade, iar cea minimă de 1...2 grade. Presiunea atmosferica va fi aproape staţionară la o valoare uşor mai mare decât cea normală.

Cum va fi duminică la munte

Vremea se va menţine închisă şi îndeosebi pe parcursul zilei va continua să ningă. Ninsorile vor fi mai consistente în zona Carpaţilor Occidentali, Meridionali şi de Curbură unde stratul de zăpadă va fi semnificativ. În orele dimineţii în estul Carpaţilor Meridionali şi în cei de Curbură, la altitudini sub 1500 m se vor semnala precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea de polei sau gheţuş. Vântul va sufla tare, cu viteze la rafaă peste 60...70 km/h, ninsoarea fiind puernic viscolită, iar zăpada spulberată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea, 16 decembrie. Prognoza meteo anunţă ploi şi ninsori abundente