Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 16 februarie 2021. Temperaturile coboară până la -20 de grade. Prognoza pe regiuni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 16 februarie. Vremea se va menține rece, chiar geroasă pe timpul dimineții, iar temperaturile minime vor atinge -20 grade Celsius.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 15.02.2021, 17:29

vreme rece în România
Vremea, marți, 16 februarie 2021 - Shutterstock
  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

Vremea în noaptea de luni spre marți

Vremea va fi rece, geroasă în nordul, centrul și nord-estul țării și izolat în dealurile sudice. Temperaturile minime se vor încadra între -14 și -4 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre -18 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Va ninge slab pe alocuri la munte și izolat și trecător în centru, est și sud.

Citește și:

Vântul va avea intensificări în special în prima parte a nopții la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și Orientali, cu rafale de până la 70...90 km/h, temporar spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității; în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și pe arii restrânse în Oltenia, vântul va sufla în general moderat, trecător cu 40...45 km/h, iar pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre cu viteze ce vor depăși 50...55 km/h. Izolat se va semnala ceață cu depunere de chiciură.

Vremea marți 16 februarie pe regiuni

Vremea va fi rece, geroasă dimineața în nordul, centrul și nord-estul țării, iar noaptea și în regiunile sudice.

Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în nordul Moldovei și 5 grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -15 și -5 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar numai pe spații mici va fulgui.

Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și în Dobrogea, în special în zona litoralului. Izolat vor fi condiții de ceață cu depunere de chiciură.

Presiunea atmosferică va scădea.

Prognoza meteo pentru București

Vremea va deveni din nou deosebit de rece, geroasă în cursul nopții. Temperatura maximă va fi de 0...1 grad, iar cea minimă de -9...-7 grade, mai scăzută în zona preorășenească, până în jurul valorii de -11 grade. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ninsoare slabă va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat.

Presiunea atmosferică va scădea.

Vremea la munte

Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a zonei montane, geroasă dimineaţa şi noaptea, iar la altitudini de peste 1700 m pe tot parcursul intervalului. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecătoare, dar numai izolat vor fi posibile fulguieli.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe creste. Izolat se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Vremea 16 februarie 2021. Temperaturile coboară până la -20 de grade. Prognoza pe regiuni