Antena Meniu Search
x

Vremea 21 martie. Temperaturi scăzute pentru această perioadă calendaristică. Se întorc ninsorile

În noaptea de sâmbătă spre duminică, vVremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros în regiunile sud-vestice şi sudice şi variabil în rest.

de Redactia Observator

la 20.03.2021, 15:29

Vremea se va menţine rece pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge în special în a doua parte a intervalului în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã, unde se va depune strat nou de zãpadã şi izolat în celelalte zone montane. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare îndeosebi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent. - Profimedia

În Oltenia şi local în Muntenia se vor semnala precipitaţii slabe cantiativ predominant sub formă de ploaie, iar în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură şi pe arii restrânse în zona deluroasă din sud vor fi mai ales ninsori.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-vestul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi 2 grade. Pe alocuri vor fi condiţii de ceaţă, iar în jumãtatea nordică a ţãrii se va produce brumă.

Vremea 21 martie în țară

Vremea va fi rece, iar în jumătatea de sud a teritoriului şi predominant închisă. În cursul zilei vor fi mai ales ploi slabe în Oltenia şi pe arii mai restrânse în Muntenia, iar în zona de munte aferenă izolat va ninge slab. Începând din orele serii aria precipitaţiilor va fi în extindere, iar în extremitatea sudică cantităţile de apă vor depăşi izolat 10...15 l/mp.

În Oltenia şi Muntenia, treptat vor predomina ninsorile, în Dobrogea vor fi mai ales ploi, iar în sudul Transilvaniei şi al Banatului, precum şi în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură va ninge. Pe alocuri se va depune strat de zăpadă, cu precădere în zona deluroasã din sud şi la munte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului, dar numai izolat se vor semnala ninsori slabe.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu unele intensificări în regiunile sudice şi în zona montană înaltă (viteze la rafalã de 35...45 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -7 şi 3 grade.

Dimineaţa şi noaptea izolat vor fi condiţii de ceaţă, iar pe arii restânse îndeosebi în regiunile nordice se va produce brumă. Presiunea atmosferică va scădea accentuat la valori joase dinspre nord-est și dinspre sud, încât regimul baric va deveni ciclonic.

Vremea 21 martie în Capitală 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în Capitală, cerul va avea înnorări şi trecător, îndeosebi în a doua parte a nopţii vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 1...2 grade.

Duminică, 21 martie, vremea va fi în general închisă şi rece pentru această dată. În cursul zilei trecător vor fi posibile ploi slabe, iar noaptea se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie, apoi lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări (rafale de 35...45 km/h) spre sfârşitul intervalului. Temperatura maximă va fi de 7-8 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad. Presiunea atmosferică va scadea rapid la o valoare mult inferioara celei normale.

Vremea 21 martie la munte

Vremea se va menţine rece pentru aceastã dată. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge în special în a doua parte a intervalului în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă şi izolat în celelalte zone montane. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare îndeosebi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vremea 21 martie. Temperaturi scăzute pentru această perioadă calendaristică. Se întorc ninsorile