Antena Meniu Search
x

Vremea 25 aprilie - 23 mai 2022. Va fi deosebit de cald, cu temperaturi ce vor depăși 27 de grade Celsius în Muntenia şi sudul Moldovei

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 25 aprilie - 23 mai 2022. Specialiștii au anunțat vremea va fi mai caldă decât normal până în 2 mai, iar apoi temperaturile vor fi, timp de o săptămână, sub cele specifice perioadei.

de Redactia Observator

la 22.04.2022, 11:30

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 25 aprilie - 23 mai 2022. Va fi deosebit de cald, cu temperaturi ce vor depăși 27 de grade Celsius în Muntenia şi sudul Moldovei - Observator

ANM a emis, vineri, 22 aprilie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

"Pe parcursul săptămânii viitoare, vremea va fi deosebit de caldã în majoritatea zonelor, dar în general instabilã. Înnorãrile vor fi accentuate şi se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului pe arii relativ extinse în nord,vest şi în centru, în zonele de deal şi de munte şi pe alocuri şi în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 16...17 grade pe litoral şi 27 de grade în Muntenia şi sudul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade. În jurul datei de 1 mai, temperaturile vor fi în uşoară scădere în mare parte din ţară, iar precipitaţiile nu vor lipsi", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 25 aprilie - 2 mai 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Pe acelaşi subiect

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui specific pentru acest interval, în toată țara.

Vremea 2 - 9 mai 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cu excepția regiunilor centrale și în extremitatea de sud-est a țării, cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară.

Prognoza meteo 9 - 16 mai 2022

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi local deficitar la munte, precum și în regiunile vestice, sudice, centrale și nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 16 - 23 mai 2022

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi local excedentare în nord-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 25 aprilie - 23 mai 2022. Va fi deosebit de cald, cu temperaturi ce vor depăși 27 de grade Celsius în Muntenia şi sudul Moldovei