Vremea 26 aprilie 2021. Temperaturi scăzute în nordul țării și ploi pe arii extinse, la început de săptămână

De Daniel Murărescu.
Publicat: 25.04.2021, 15:37.
Actualizat: 25.04.2021, 15:42

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 26 aprilie. Vremea va fi rece pentru această dată calendaristică, în special în nordul țării, iar seara va aduce ploi pe arii relativ extinse în sud-vest, sud și sud-est, local în centru și doar pe areale mici în celelalte zone.

prognoza meteo 26 aprilie

Vremea, luni, 26 aprilie 2021

Shutterstock

La noapte în regiunile nordice și nord-estice nebulozitatea va fi în general persistentă, iar temporar se vor semnala precipitații - ploi în zonele joase de relief și mai ales ninsori în jumătatea nordică a Carpaților Orientali. În restul țării, cerul va fi variabil și numai cu totul izolat se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 50...60 km/h, iar pe alocuri, la viteze mai mici, și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade. Spre sfârșitul nopții izolat vor fi condiții de ceață, iar, mai ales în depresiuni, de brumă.

Vremea joi 26 aprilie

Citește și:

În jumătatea de nord a țării vremea va fi rece pentru ultima decadă a lunii aprilie, iar în rest valorile termice, comparabile cu cele din ziua precedentă, se vor situa în jurul mediilor multianuale. Ziua, cerul va fi temporar noros și izolat se vor semnala ploi slabe, cu o probabilitate mai mare în nord-est și sud-est. Seara și noaptea nebulozitatea se va accentua și va ploua pe arii relativ extinse în sud-vest, sud și sud-est, local în centru și doar pe areale mici în celelalte zone. Izolat și trecător se pot semnala descărcări electrice. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1500 m va ninge.

Vântul va sufla în general moderat, mai ales în prima parte a intervalului, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde viteza la rafală va depăși temporar 60...70 km/h, spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 9 grade. Pe arii restrânse se va produce brumă în nord-vest și în depresiuni, iar cu totul izolat vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo București

Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiază și noaptea când, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 6...8 grade. Presiunea atmosferică va scădea usor de la o valoare deja cu puțin mai mică decât cea normală.

Vremea la munte

Ziua, cerul va fi temporar noros și izolat se vor semnala precipitații mixte, slabe, cu o probabilitate mai mare în zona Carpaților Orientali. Seara și noaptea nebulozitatea se va accentua și vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1500 m va ninge, îndeosebi în Carpații Meridionali. Vântul va sufla în general moderat, mai ales în prima parte a intervalului, cu unele intensificări în zona înaltă, unde viteza la rafală va depăși temporar 60...70 km/h, spulberând zăpada.

Valorile termice nu vor avea variații semnificative față de ziua anterioară și vor caracteriza în continuare o vreme mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.