Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 28 aprilie 2021. Ploi pe arii extinse și temperaturi scăzute

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 28 aprilie. Vremea va fi rece pentru această dată calendaristică, fiind prognozate ploi pe arii extinse în jumătate de sud a țării.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 27.04.2021, 16:43

  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

În noaptea de marți spre miercuri cerul va avea înnorări și temporar va ploua, pe arii relativ extinse în jumătatea de sud a țării și local în rest. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge și vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70...80 km/h îndeosebi în Carpații Meridionali, spulberând zăpada. Pe spații mici, cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp. Intensificări ale vântului, local cu viteze de 45...50 km/h, se vor înregistra în regiunile sudice și sud-estice, iar în a doua parte a nopții și în Banat. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 1 și 8 grade. Izolat vor fi condiții de brumă, îndeosebi în nordul teritoriului și în depresiuni.

Vremea miercuri 28 aprilie 2021

Valorile termice diurne vor fi mult mai scăzute decât cele normale pentru această dată în cea mai mare parte a țării, astfel încât maximele se vor încadra între 8 și 17 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, pe arii extinse în jumătatea de sud a țării și local în rest. După-amiaza se pot semnala descărcări electrice în regiunile sudice, unde și cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15...20 l/mp.

La munte vor mai fi precipitații mixte, mai ales pe crestele înalte ale Carpaților Meridionali și Orientali, unde vântul va avea rafale ce vor depăși 70 km/h. În special în cursul zilei, vântul va avea intensificări local și temporar și în celelalte zone, cu viteze de 40...50 km/h. Noaptea, izolat, în zonele joase va fi ceață. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 și 10 grade. Presiunea atmosferică va fi ușor variabilă.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București

Valorile termice diurne vor fi mult mai scăzute decât cele normale pentru această dată, astfel încât maxima va fi de 9...10 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua.

Vremea în București

Vremea în București, miercuri, 28 aprilie 2021

Observator

Vântul va sufla moderat, cu intensificări de 40...50 km/h în timpul zilei. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață. Temperatura minimă se va situa în jurul a 7 grade.

Vremea la munte

Vremea va fi în general închisă și mai rece decât în mod caracteristic acestei date. Se vor semnala precipitații, sub formă de ploaie, iar la altitudini mari și lapoviță sau ninsoare, în Carpații Meridionali și local în rest.

Vremea la munte

Vremea la munte, miercuri, 28 aprilie 2021

Observator

Vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 70 km/h pe crestele masivelor sudice. Valorile termice vor fi în creștere ușoară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 28 aprilie 2021. Ploi pe arii extinse și temperaturi scăzute