Vremea 28 decembrie 2020 - 10 ianuarie 2021. Va fi deosebit de cald pe final de an, cu maxime de 16 grade Celsius

De Daniel Murărescu.
Publicat: 28.12.2020, 16:10.
Actualizat: 28.12.2020, 16:14

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o vreme deosebit de caldă pe final de an, cu temperaturi maxime de până la 16 grade Celsius în Dobrogea. O răcire a vremii este estimată după data de 8 ianuarie, când valorile termice vor fi apropiate de cele normale.

vremea în ianuarie

Prognoza meteo 28 decembrie 2020 - 10 ianuarie 2021

Shutterstock

Vremea în Banat

În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, va predomina o vreme deosebit de caldă pentru acest moment al anului. Astfel, în perioadele cele mai calde (28-30 decembrie şi 2-4 ianuarie), media temperaturilor maxime va fi de 9...12 grade, iar a minimelor de 5...8 grade. În restul timpului, vor fi valori de 6...8 grade ziua şi 0...2 grade noaptea, mediat regional.

O scădere a temperaturilor, spre valori mai apropiate de cele climatologic specifice, este estimată pentru sfârşitul intervalului, respectiv după data de 8 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitații se va menţine ridicată pe parcursul celor două săptămâni; vor fi mai ales ploi, temporar mai însemnate cantitativ, în special în perioada 29- 31 decembrie.

Prognoza meteo Crișana

Pe parcursul celor două săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele obişnuite la sfârşit de decembrie şi început de ianuarie. În perioadele cele mai calde, respectiv 28-30 decembrie şi 2-4 ianuarie, temperaturile diurne vor fi de 9...12 grade, iar cele nocturne de 3...7 grade, mediat regional.

În restul timpului, media maximelor se va situa între 5 şi 8 grade, iar a minimelor între -1 şi 3 grade. Doar pentru ultimele zile ale intervalului este estimată o scădere a temperaturilor, acestea urmând să devină mai apropiate de cele normale perioadei din an.

Probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi temporar mai însemnate cantitativ va fi ridicată din noaptea de 29/30 decembrie până în seara de 31 decembrie, dar precipitaţiile vor fi prezente şi în celelalte zile, în special după data de 4 ianuarie.

Vremea în Transilvania

În comparaţie cu regimul termic specific în această regiune la sfârşitul lunii decembrie şi începutul de ianuarie, valorile termice din aceste două săptămâni vor fi cu mult mai ridicate, cu o medie regională a maximelor de 4...8 grade şi a minimelor de -4...0 grade, cu temperaturi chiar şi mai mari între 28 şi 30 decembrie, respectiv în 3 şi 4 ianuarie când ziua vor fi în medie 7...11 grade, iar noaptea valori pozitive.

Doar la sfârşitul intervalului este estimată o răcire a vremii ce va determina valori mai apropiate de cele normale în prima decadă a lunii ianuarie.

Până în seara de 31 decembrie, vor fi ploi în general slabe şi cu caracter local şi temporar, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată din nou după data de 4 ianuarie.

Prognoza meteo Maramureș

În cea mai mare parte a intervalului, va predomina o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Astfel, în zilele cele mai calde (28-30 decembrie şi 2-4 ianuarie) media temperaturilor maxime va fi de 10...12 grade, iar a minimelor de 3...6 grade. În restul timpului, vor fi valori de 5...7 grade ziua şi -2...0 grade noaptea, mediat regional.

O scădere a temperaturilor, spre valori mai apropiate de cele climatologic specifice, este estimată pentru sfârşitul inatervalului, respectiv după data de 8 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitații se va menţine ridicată pe parcursul celor două săptămâni; vor fi mai ales ploi, temporar mai însemnate cantitativ, în special în perioada 29- 31 decembrie.

Vremea în Moldova

Comparativ cu regimul termic caracteristic acestei regiuni în această perioadă a anului, valorile ce se vor înregistra în majoritatea zilelor din aceste două săptămâni vor caracteriza o vreme deosebit de caldă. Astfel, la început, dar şi în perioada 3-5 ianuarie vor fi medii ale maximelor de 7...12 grade şi ale minimelor de 0...5 grade. În celelalte zile, amiaza va aduce un ecart de 4...8 grade, iar noaptea de -3...2 grade.

O răcire a vremii este estimată după data de 8 ianuarie, determinând temperaturi mai apropiate de cele normale în prima decadă a lunii ianuarie.

Până în data de 3 ianuarie, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă, ploi locale, slabe cantitativ urmând a se semnala doar pe parcursul zilei de 31 decembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată.

Prognoza meteo Dobrogea

Vremea deosebit de caldă pentru această perioadă a iernii va caracteriza cea mai mare parte a intervalului de referinţă. În perioada 28-30 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 13...16 grade, iar a minimelor de 6...9 grade. În celelalte zile, la amiază vor fi 9...12 grade şi noaptea 4...7 grade. După data de 7 ianuarie este posibilă o răcire a vremii, cu valori mai apropiate de cele climatologic specifice.

Până în data de 5 ianuarie, regimul pluviometric se va menţine deficitar, ploi slabe, cu caracter local urmând a fi în jurul datei de 31 decembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitaţii temporare va fi ridicată.

Vremea în Muntenia

În majoritatea zilelor din intervalul celor două săptămâni, caracteristica principală va fi aceea de vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a iernii. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 6...13 grade, iar a minimelor de 0...5 grade, cu valori chiar mai ridicate între 28 şi 31 decembrie când, mediat regional, se vor înregistra valori diurne de 12...16 grade şi nocturne de 2...6 grade.

O scădere a valorilor temperaturii aerului este estimată pentru ultimele zile (8-10 ianuarie) când vor fi posibile valori mai apropiate de cele climatologic specifice în prima decadă a lunii ianuarie. Până în data de 3 ianuarie, regimul pluviometric va fi deficitar, averse de ploaie urmând a se semnala local pe parcursul zilei de 31 decembrie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 4-10 ianuarie, acestea putând fi, în zona deluroasă cu precădere, în general moderate cantitativ.

Prognoza meteo Oltenia

Vremea mai caldă decât specificul sfârşitului lunii decembrie şi începutului de ianuarie va caracteriza cea mai mare parte a perioadei de referinţă, dar cu precădere perioada 28-30 decembrie când ziua vor fi valori de 11...15 grade şi noaptea 3...6 grade, mediat regional. În restul timpului, vor fi medii ale temperaturilor maxime de 7...11 grade, iar ale minimelor de -2...3 grade.

O răcire a vremii care va determina valori mai apropiate de cele normale este estimată doar pentru sfârşitul intervalului, respectiv după data de 8 ianuarie. Între 28 şi 31 decembrie va ploua temporar în mare parte a regiunii, dar cu precădere în zonele deluroase unde se pot cumula cantităţi de apă local mai însemnate.

Probabilitea pentru precipitaţii, în general moderate cantitativ, va fi ridicată şi între 4 şi 10 ianuarie.

Vremea la munte

În cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa peste cele climatologic specifice acestei perioade din iarnă. Valorile cele mai ridicate vor fi între 28 şi 31 decembrie, când se vor înregistra, în medie, maxime de 1...8 grade şi minime de -4...4 grade, iar în jurul datei de 1 ianuarie regimul termic va fi caracterizat de valori diurne de -3...4 grade şi nocturne de -6...0 grade (cu temperaturi mai mici decât acestea la altitudini de peste 1700 m).

În ultimele zile, după data de 8 ianuarie, este estimată o răcire a vremii ce poate determina valori mai apropiate de cele normale în prima decadă a lunii ianuarie.

Între 28 şi 31 decembrie vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ în cea mai mare parte a zonei montane, dar cu precădere în masivele vestice; vor fi ploi şi lapoviţă şi doar la altitudini mari temporar şi ninsori. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi din nou în creştere după data de 4 ianuarie.

Citește și
Vremea • pe 25.01.2021 la 14:16
Vremea 25 ianuarie - 7 februarie 2021. În weekend vom avea temperaturi de primăvară în aproape toată țara
recomandari pe a1.ro
Corina Dănilă a împlinit 49 de ani. Vedeta a distribuit fotografii din copilărie și adolescență, nemaivăzute până acum
Vremea • pe 24.01.2021 la 16:00
Cod galben şi portocaliu de vânt puternic, până luni, în mai multe judeţe ale ţării

Top știri

O mamă eroină s-a aruncat în fața unei mașini scăpate de sub control pentru a-și salva fiul și soțul, în Rusia
1
Extern • pe 26.01 la 12:06

O mamă eroină s-a aruncat în fața unei mașini scăpate de sub control pentru a-și salva fiul și soțul, în Rusia

O mamă a sărit în fața unei mașini scăpate de sub control pentru a-și salva fiul și soțul. În urma impactului, femeia și-a pierdut viața.

PARTENERI
Lidia Buble, probleme de sănătate! Cântăreața nu mai poate să vorbească! Cum s-a afișat pe internet!
spynews.ro
'Vrei să mă împuşti? Vino, sunt la o nuntă' - Dialogul fabulos între interlopi cu câteva minute înainte de odioasa crimă din SUA
gandul.ro
Anamaria Prodan, `lucrată` pe la spate de dușmanul ei de moarte! Din cauza lui, Gigi Becali a umilit-o și a râs de propunerile ei
prosport.ro
"Mi-a oferit un cadou de 250.000 de euro!" Ioana Năstase, ieşire publică fără precedent: "În postura de amantă nu prea stau!"
antenasport.ro
Când avea numai 15 ani cucerea lumea cu Laguna albastră. Ce mai face și cum arată Brooke Shields la 55 de ani
CaTine.ro
După marele concert marca RBD, Maite Perroni vorbește despre refuzul foștilor ei colegi, Poncho și Dulce
tvhappy.ro
ULTIMELE ȘTIRI
22:33 Raluca Turcan: Alocațiile copiilor se majorează cu 20 la sută din 1 februarie 22:31 Român condamnat la închisoare pentru fraudă cu carduri bancare, în Statele Unite ale Americii, după o anchetă FBI 22:13 Persoanele reprogramate la vaccinare din 28 ianuarie vor fi imunizate pe 8 februarie, anunță Comitetul de coordonare a vaccinării 21:46 Supertulpina închide Europa: Vacanţe între restricţii şi carantină 21:28 Autorităţile schimbă regulile campaniei de vaccinare, la o lună de la startul acesteia 21:26 O terapie nouă le dă bolnavilor de Covid-19 din Timişoara o şansă în plus la viaţă 21:23 Vacanţă de lux în spaţiu: 55 de milioane pentru un sejur de 10 zile 21:12 Știrile zilei, 27 ianuarie 2021. A început marea reprogramare la vaccinuri, într-o zi în care bilanțul în lume a depășit 100 de milioane de cazuri 20:57 Românii s-au înghesuit în centrele de vaccinare, în ultima zi de imunizare înainte de marea reprogramare 20:56 Înapoi la muncă cu ajutorul terapiei: 90.000 de euro pentru consilierea angajaţilor
CITEȘTE PE A1.ro
Ce mai face și cum arată Oana Lis, soția lui Viorel, de când a dispărut din spațiul public
A1.RO
Mihai Morar s-a vaccinat împotriva COVID-19. Ce a spus despre starea lui de sănătate
A1.RO