Antena Meniu Search
x

Vremea 3 - 31 octombrie 2022. Vine frigul, de duminică se răcește în toată țara. Temperaturile scad și cu 10 grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 3 - 31 octombrie 2022 2022. Potrivit specialiștilor, de duminică se răcește în majoritatea zonelor din țară, astfel că vom reveni la valorile termice normale pentru această perioadă. 

De Redactia Observator la 30.09.2022, 10:18
Harta temperaturilor în Europa
Estimări meteo pentru următoarele 4 săptămâni - Observator

Potrivit prognozei ANM, frigul se va resimți mai ales în Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și în zonele montane, unde, la altitudini mari, revine iarna.

"La începutul săptămânii viitoare în aceste regiuni nu vor fi mai mult de 15 - 18 grade Celsius. În zonele montane revine atmosfera de toamnă târzie, iarnă. Precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul intens va spori senzația de frig. Pe crestele montane rafalele de vânt vor trece de 80 - 90 km/h", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea 3 - 10 octombrie 2022

În săptămâna 3-10 octombrie, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, sudice, estice și la munte, iar în cele nordice și centrale va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo 10 - 17 octombrie 2022

În săptămâna 10 – 17 octombrie, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile.

Vremea 17 -  24 octombrie 2022

În săptămâna 17 – 24 octombrie temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil local deficitar în sud-vestul țării.

Prognoza meteo 24 - 31 octombrie 2022

În săptămâna 24 – 31 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-estul teritoriului. 

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile nord-vestice, dar și ușor deficitară în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea 30 septembrie 2022. Va fi cald și plăcut în toată țara, cu temperaturi de până la 30 de grade Celsius

Vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, chiar deosebit de caldă în sud-est. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei, când vor fi averse și descărcări electrice, în Maramureș și Crișana, local în Banat, Transilvania, precum și în zonele de munte, iar pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp. Vântul va prezenta intensificări la munte, în special la altitudini mari, unde rafalele vor atinge 60...80 km/h, temporar și în vestul și estul teritoriului, iar de scurtă durată și asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în Maramureș și 30 de grade, izolat în Muntenia și partea continentală a Dobrogei.

Prognoza meteo București

Vremea va fi frumoasă și se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 13...15 grade.

Vremea la munte

Vremea va fi caldă, dar instabilitatea atmosferică va fi ușor ridicată și vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, local averse și descărcări electrice îndeosebi în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși izolat 15...25 l/mp și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona înaltă (rafale de peste 60...70 km/h la altitudini de peste 1800 m), dar de scurtă durată și în timpul ploilor.

Vremea pe litoral 

Vremea va fi predominant frumoasă și deosebit de caldă pentru această perioadă, astfel că, temperaturile maxime vor fi de 25...26 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 și 19 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea, trecător va fi ceață. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 16 și 18 grade Celsius.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Vremea 3 - 31 octombrie 2022. Vine frigul, de duminică se răcește în toată țara. Temperaturile scad și cu 10 grade Celsius