Antena Meniu Search
x

Vremea de mâine 13 februarie. Se mai răceşte, însă temperaturile vor continua să fie mai ridicate decât cele specifice datei

Vremea se mai răceşte faţă de zilele precedente, mai accentuat în vestul, centrul şi nordul teritoriului, însã valorile termice se vor situa în continuare peste mediile multianuale specifice acestei date. Iată prognoza meteo pentru 13 februarie. 

de Redactia Observator

la 12.02.2024, 16:13

Vremea de mâine 13 februarie. Se mai răceşte, însă temperaturile vor continua să fie mai ridicate decât cele specifice datei - Shutterstock

La noapte, cerul va avea înnorãri. Va ploua în cea mai mare parte a Transilvaniei şi în nord-vestul Moldovei, precum şi în zonele montane aferente, unde se vor acumula cantitãţi de apã de 20...30 l/mp, iar izolat de 40 l/mp. La altitudini mai mari de 1500 m, în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali, treptat precipitaţiile se vor transforma în lapoviţã şi ninsoare şi se va depune pe alocuri strat de zãpadã. Ploi, în general de 5...10 l/mp, se vor semnala şi în Maramureş, Crişana, local în Banat şi restul Moldovei, cu totul izolat în Dobrogea, precum şi în Carpaţii Occidentali, unde în zona înaltã vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la începutul nopţii pe litoral, iar spre dimineaţã în nord-est şi sud-vest. Temperaturile minime se vor încadra între 2 şi 8 grade. Spre sfârşitul intervalului, izolat mai ales în sud-sud-est, se va forma ceaţã.

Vremea de mâine 13 februarie în ţară

Vremea se va rãci faţã de zilele precedente, mai accentuat în vestul, centrul şi nordul teritoriului, însã valorile termice se vor situa în continuare peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va avea înnorãri. Va ploua în cea mai mare parte a Transilvaniei şi în nord-vestul Moldovei, precum şi în zonele montane aferente, unde se vor acumula cantitãţi de apã de 15...25 l/mp, iar izolat de 30...35 l/mp. Noaptea, trecãtor în zonele mai joase de relief din Transilvania şi Moldova se vor semnala precipitaţii mixte. 

La altitudini mai mari de 1500 m, în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali, îndeosebi pe parcursul zilei vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zãpadã, local consistent. Ploi, în general de 5...10 l/mp, se vor semnala pe arii relativ extinse şi în restul regiunilor, iar în Carpaţii Occidentali, în zona înaltã treptat vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, dar se va intensifica în zona montanã înaltã, în special în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã, unde vor fi rafale de 60...80 km/h, iar temporar şi în regiunile estice şi local în cele vestice şi sud-vestice, în general cu viteze de 45...55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 15 grade, iar minimele între -2 şi 7 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã. Presiunea atmosferică va fi în creştere.

Pe acelaşi subiect

Vremea de mâine 13 februarie în Capitală

La noapte, valorile de temperaturã se vor menţine mai ridicate decât cele specifice datei, astfel cã minima va fi de 4...5 grade. Cerul va avea înnorãri, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Valorile de temperaturã vor continua sã scadã uşor, dar se vor situa în continuare peste normele specifice perioadei. Cerul va avea înnorãri, trecãtor va ploua mai ales dupã-amiaza şi noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 13 grade, iar cea minimã va fi de 5...6 grade. Presiunea atmosferică va fi în creştere în a doua parte a intervalului.

Vremea de mâine 13 februarie la munte

Vremea se va rãci faţã de zilele precedente, însã valorile termice se vor situa, în continuare, peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va avea înnorãri şi vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a zonei montane. Se vor acumula cantitãţi de apã de 15...25 l/mp, iar izolat de 30...35 l/mp. Vor fi ploi, iar la altitudini mai mari de 1500 m, în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali, îndeosebi pe parcursul zilei vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zãpadã, local consistent. Şi în Carpaţii Occidentali, în zona înaltã treptat vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ninsoare. Vântul se va intensifica în zona înaltã, în special în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã, unde vor fi rafale de 60...80 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 13 februarie. Se mai răceşte, însă temperaturile vor continua să fie mai ridicate decât cele specifice datei