Vremea de mâine 17 decembrie 2023. Temperaturi maxime de până la 8 grade Celsius
Vremea de mâine în România. În intervalul 16 decembrie - 17 decembrie vremea va deveni apropiată de normalul termic al perioadei, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 7 grade. Nebulozitatea va persista în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, când numai izolat vor mai fi precipitaţii slabe, mixte în Transilvania şi ploi în Moldova. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-est şi în zona montană înaltă.
Valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord, unde izolat vor fi precipitaţii, mixte la munte şi predominant ploi în rest. În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.
Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 8 grade, iar minimele între -7 şi 3 grade. Local va fi ceaţă, asociată izolat cu burniţă şi posibil chiciură.
Prognoza meteo București 14 decembrie 2023
Valorile de temperatură vor fi în creştere. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 5...7 grade, iar minima de -2...-1 grad. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.
- Revin ninsorile în România. Un val de aer polar aduce temperaturi negative în mai multe regiuni. Cum va fi vremea...
- Val de aer polar peste România. Zonele vizate de scăderea drastică de temperaturi în acest weekend
- Europa, sub atenţionări de vreme rea. În Bulgaria, stratul de omăt va atinge chiar şi 30 centimetri
Vremea de mâine la munte
Cerul va fi mai mult noros şi izolat vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Valorile de temperatură vor fi în creştere.
Cum va fi vremea în Europa
Câmpul de presiune atmosferică foarte ridicată va domina cea mai mare parte a continentului, iar mase de aer cald vor fi prezente peste majoritatea zonelor. În aceste condiţii, valorile termice se vor situa în general peste cele normale în a doua jumătate a lunii decembrie, în special în Europa nordică şi vestică. Sisteme frontale asociate unor formaţiuni ciclonice vor determina precipitaţii în nord şi în est; va ploua în Republica Irlanda, în nordul Regatului Unit şi în sudul Scandinaviei (în cantităţi însemnate în Scoţia şi pe ţărmul Norvegiei), local în ţările baltice şi în Polonia şi pe spaţii mici în extremitatea de sud-est (Grecia şi provinciile Turciei europene), va ninge doar în Alpii Scandinavici, în timp ce în estul continentului se vor semnala precipitaţii mixte (predominant ninsori în nordul Câmpiei europene de est).
Contextul sinoptic va fi favorabil fenomenului de inversiune termică, astfel că în zonele joase de relief din vest şi centru, mai ales la începutul zilei, local vor fi nori stratiformi sau ceaţă, iar creşterea diurnă a temperaturilor va fi estompată. Vântul va fi intens în nordul şi în nord-vestul Europei, cu rafalele cele mai puternice în zonele costiere, iar intensificări locale vor fi şi în Europa estică şi în bazinul Mării Mediterane, în special în Marea Egee.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰