Antena Meniu Search
x

Vremea de mâine 20 noiembrie 2023. Schimbări de temperatură: se încălzește în mare parte din țară

Vremea de mâine 20 noiembrie 2023. În intervalul 19 noiembrie - 20 noiembrie 2023 vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitaţiilor faţă de intervalul anterior, dar se va menţine vântoasă în sud-estul ţării. Astfel în sudul Moldovei, jumătatea estică a Munteniei şi în Dobrogea vor mai fi rafale de 55...75 km/h, iar pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre de peste 80...90 km/h. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în vest, nord şi centru. În primele ore ale zilei vor fi posibile ploi în zona litoralului, iar spre seară, pe arii restrânse, se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare la munte, mixte în Transilvania şi Maramureş şi mai ales ploaie în Crişana. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 2 şi 10 grade.

de Redactia Observator

la 19.11.2023, 15:16

toamna
Vremea de mâine 20 noiembrie 2023. Schimbări de temperatură: se încălzește în mare parte din țară - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării, dar mai semnificativ în sud-vest şi sud, unde va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a teritoriului şi variabil în rest. Temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie în Maramureş şi local în Moldova şi Transilvania, iar pe arii restrânse în Crişana şi Banat şi cu totul izolat în celelalte regiuni, va ploua.

La munte precipitaţiile vor fi mixte şi vor fi condiţii de polei. Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu viteze de peste 70...80 km/h în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, iar în restul teritoriului va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări pe parcursul zilei în sud-vest şi centru.

Temperaturile maxime vor fi de la 2 grade în nordul Moldovei, până spre 16...18 grade în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 0 şi 7 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo luni 20 noiembrie 2023 București

Vremea se va încălzi faţă de ziua precedentă, astfel valorile termice se vor situa peste cele normale la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13...14 grade, iar cea minimă de 3...4 grade.

Vremea de mâine la munte 20 noiembrie 2023

Vremea se va încălzi uşor faţă de ziua precedentă. Cerul va fi mai mult noros, pe arii relativ extinse se vor semnala precipitaţii mixte şi vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste, temporar cu viteze de peste 70...80 km/h în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură.

Cum va fi vremea în Europa

În partea vestică şi central-nordică a Europei, cerul va avea înnorări şi va ploua. Înnorări ale cerului vor fi şi în nordul şi estul continentului, dar numai pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. În rest, cerul va fi variabil şi doar izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări în vestul şi nord-vestul Europei, local în centru şi izolat în rest.

Temperaturile vor marca o creştere faţă de ziua precedentă în regiunile central-estice şi de sud-est şi o scădere uşoară în cele vestice, central-vestice şi de sud-vest. În zonele joase de relief, dimineaţa izolat va fi ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 20 noiembrie 2023. Schimbări de temperatură: se încălzește în mare parte din țară