Antena Meniu Search
x

Vremea de mâine 25 decembrie. Se va încălzi în aproape toată ţara. Va fi mult mai cald decât normalul perioadei

Vremea se va încălzi şi va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 18 grade, iar cele minime se vor situa între 0 şi 10 grade. Iată prognoza meteo de mâine 25 decembrie. 

de Redactia Observator

la 24.12.2023, 15:33

Vremea de mâine 25 decembrie. Se va încălzi în aproape toată ţara. Va fi mult mai cald decât normalul perioadei - Shutterstock

La noapte, procesul de încãlzire va continua, astfel cã temperaturile minime vor fi mai ridicate comparativ cu noaptea precedentã, dar şi cu normele climatologice şi se vor situa între 0 şi 7 grade. Vântul va continua sã prezinte intensificãri la munte, unde rafalele vor depãşi 70?90 km/h, local în Transilvania, Maramureş, nordul Crişanei şi nord-vestul Moldovei, în general cu viteze de 55...65 km/h şi pe arii restrânse în rest.

În zona înaltã (la peste 1500 m) a Carpaţilor Orientali vântul va avea viteze ce vor depãşi 120...130 km/h. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi precipitaţii în nord-vest, nord şi centru. Acestea vor fi sub formã de ploaie în Banat şi Crişana şi mixte în Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei şi în zona de munte. Izolat cantitãţile de apã vor depãşi 15 l/mp, cu o probabilitate mai mare în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali.

Vremea de mâine 25 decembrie în ţară 

Vremea va deveni deosebit de caldã pentru aceastã perioadã din an (temperaturi în medie cu 8...14 grade peste norme). Cerul va fi variabil în sud-vest şi parţial în sud, dar va avea înnorãri în restul ţãrii. Va ploua local în Maramureş şi Transilvania, pe arii restrânse în Crişana şi cu totul izolat în rest. Pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Orientali, se vor semnala precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificãri local în Transilvania şi Maramureş, în nordul Crişanei şi în nord-vestul Moldovei şi pe arii mai restrânse în regiunile sudice şi estice, cu viteze în general de 55...65 km/h.

Pe acelaşi subiect

La munte vor fi rafale de peste 70?90 km/h, iar în zona înaltã a Carpaţilor Orientali (în general la peste 1500 m) vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...130 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 18 grade, iar cele minime se vor situa între 0 şi 10 grade. La sfârşitul intervalului, în vest şi în centru, vor fi condiţii de ceaţã. Presiunea atmosferică va fi cvasi-staţionarã pe timpul zilei, la valori mai ridicate decât în perioada anterioarã, iar noaptea va creşte în toate regiunile.

Vremea de mâine 25 decembrie în Capitală

La noapte, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35...45 km/h. Temperatura minimã se va situa peste normalul specific perioadei şi va fi de 4...6 grade.

Vremea va deveni deosebit de caldã pentru aceastã perioadã din an. Temperatura aerului va avea valori cu peste 10 grade mai ridicate decât mediile climatologice, cu o maximã de 16...17 grade şi o minimã de 4...6 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35...45 km/h. Presiunea atmosferică va fi staţionarã ziua, la valori mult mai ridicate decât în perioada anterioarã, apoi fi în creştere.

Vremea de mâine 25 decembrie la munte

Vremea va deveni deosebit de caldã pentru aceastã perioadã. Cerul va avea înnorãri şi, în special în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, se vor semnala precipitaţii predominant sub formã de ploaie, iar pe creste vor fi lapoviţã şi ninsoare. Vântul va avea intensificãri, cu viteze de 70...90 km/h, iar în zona înaltã a Carpaţilor Orientali (în general la peste 1500 m) vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...130 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 25 decembrie. Se va încălzi în aproape toată ţara. Va fi mult mai cald decât normalul perioadei