Antena Meniu Search
x

Vremea în weekend. Urmează trei zile de încălzire, temperaturile maxime ating 15° Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru zile, intervalul 3-6 decembrie 2020. Vremea va intra într-un proces de încălzire, în cursul zilei de sâmbătă devenind deosebit de caldă pentru această dată.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 02.12.2020, 17:51

Vremea în weekend
Prognoza meteo pentru următoarele zile, intervalul 3-6 decembrie 2020 - Profimedia Images
  • Vreme frumoasă la început de decembrie, cu șanse slabe de precipitații, până duminică
  • O răcire este prognozată pentru data de 6 decembrie, când va ploua pe arii extinse în Banat și Oltenia

Vremea joi, 3 decembrie 2020

Vremea va intra într-un proces de încălzire, ce se va resimți mai ales în regiunile intracarpatice și în zonele montane, unde cerul va fi variabil. în sudul și estul țării, vor fi înnorări și, mai ales în primele ore ale zilei și în cursul nopții, se va semnala ceață, asociată trecător cu burniță, ploaie slabă sau fulguială. Izolat, vor mai fi condiții de polei. Noaptea, cerul se va înnora și în regiunile vestice, dar condițiile de ploaie vor fi reduse.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Banat și la munte, cu precădere în zona Carpaților Meridionali, unde vitezele la rafală vor depăși 60...80 km/h, iar trecător și în nordul Moldovei și în Transilvania.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 11 grade, iar cele minime se vor încadra între -4 și 6 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, spre -10 grade.

Prognoza meteo vineri, 4 decembrie 2020

Vremea va deveni caldă pentru această dată, îndeosebi în regiunile intracarpatice și în zonele de deal și de munte. În sudul și estul țării vor fi nori joși și, local, ceață, mai ales în prima parte a zilei și noaptea, ce se vor asocia pe arii restrânse cu ploi slabe sau burniță. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar izolat, spre sfârșitul intervalului, vor fi ploi slabe, iar în zona montană înaltă, precipitații mixte și, posibil, polei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și la munte, cu precădere pe crestele înalte ale Carpaților Meridionali, iar local și temporar, dar cu viteze mai reduse și în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 și 13 grade, iar cele minime  vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -1...-2 grade.

Vremea sâmbătă, 5 decembrie 2020

În sudul și în estul țării nebulozitatea joasă va persista în cea mai mare parte a intervalului și pe alocuri va fi ceață, asociată cu burniță sau ploaie slabă. Înnorări vor fi și în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Orientali unde, mai ales seara și noaptea, se vor semnala precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, iar la altitudini mari trecător lapoviță sau ninsoare. În restul teritoriului, vremea va fi în general frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată, cerul variabil, iar ceața se va forma dimineața și noaptea pe spații mici în Transilvania.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, precum și în sudul Banatului, cu rafale ce vor depăși temporar 70...80 km/h, iar cu viteze mai mici și cu caracter temporar și în celelalte zone, pe spații restrânse.

Temperaturile maxime se vor încadra între 5...7 grade în zonele cu ceață persistentă din sudul Olteniei și local din Moldova și în jurul a 15 grade în Crișana și Maramureș; minimele termice vor fi preponderent pozitive, cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 9 grade, valori cu mult mai ridicate decât cele normale la începutul lunii decembrie.

Prognoza meteo duminică, 6 decembrie 2020

În estul, sudul și sud-vestul țării și în zonele montane, vremea va fi închisă și se va răci, local chiar accentuat; înnorările vor fi persistente și va ploua pe arii extinse în Banat și Oltenia, unde se pot cumula cantități de apă mai însemnate și pe alocuri în Muntenia, Dobrogea și Moldova. În zona montană, treptat, vor predomina ninsorile, iar în Dealurile Subcarpatice, în cursul nopții, vor fi precipitații mixte. În restul teritoriului, răcirea vremii se va resimți în special la valorile nocturne, cerul va fi variabil, cu ceață izolat dimineața și înnorări temporare seara și noaptea când pe spații mici vor fi precipitații sub formă de ploaie sau lapoviță. Izolat se va depune polei.

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, dar mai susținute la munte, cu rafale de peste 80...100 km/h în Carpații Meridionali, unde cu precădere noaptea va fi viscol și cu peste 55...65 km/h în sudul Banatului, iar cu caracter local și temporar și în rest, în medie cu 45...55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, mai coborâte în Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -4 și 6 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea în weekend. Urmează trei zile de încălzire, temperaturile maxime ating 15° Celsius