Antena Meniu Search
x

Vreme deosebit de caldă în primele zile din martie, cu temperaturi maxime de până la 22 de grade Celsius

Admistrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea va fi deosebit de caldă în următoarele două zile, cu temperaturi maxime ce ar putea atinge 22 de grade Celsius.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 01.03.2020, 16:40

Vreme deosebit de caldă pe 2, 3 și 4 martie
Temperaturile maxime vor atinge 22 de grade, marți, 3 martie 2020 - iStock / Getty Images

Admistrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea va fi deosebit de caldă în următoarele trei zile, cu temperaturi maxime ce ar putea atinge 22 de grade Celsius.

Deși valorile sunt cu mult peste mediile acestei perioade, meteorologii prognozează instabilitate atmosferică accentuată, pe perioade scurte, ceea ce înseamnă că local s-ar putea semnala ploi, descărcări electrice sau chiar grindină.

De miercuri, 4 martie, vremea se răcește ușor, însă vor fi în continuare temperaturi mult mai ridicate decât cele normale la începutul lunii martie.

Vremea luni 2 martie 2020

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, dar şi vântoasă în special în regiunile intracarpatice şi la munte. Mai ales în cursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, unde pe arii extinse va ploua mai ales sub formă de aversă, iar pentru perioade scurte de timp instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta local prin averse, descărcări electrice şi, posibil, vijelii şi grindină. La munte, la peste 1700 m, îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali şi vestul Carpaților Meridionali vor predomina ninsorile şi local va fi viscol. Izolat cantitățile de apă vor depăşi 15...20 l/mp.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar pe spații mici va ploua. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze în general de 70...80 km/h, iar la altitudini mari, rafalele vor depăşi 90...100 km/h; temporar vântul va avea intensificări şi în Banat, Crişana, Transilvania şi Maramureş, cu viteze în general între 60 şi 80 km/h, precum şi în Moldova şi Dobrogea, cu viteze în general de 40...50 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 10 şi 18 grade, iar cele minime între 0 şi 9 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -4 grade şi mai ridicate în sudul Banatului, până în jurul a 12 grade.

Vremea marți 3 martie 2020

Valorile termice, în creştere față de ziua anterioară, vor caracteriza în continuare o vreme cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii martie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 22 de grade, iar cele minime între 1 şi 10 grade. În vestul, sud-vestul şi parțial în nord-vestul țării, cerul va avea înnorări, mai accentuate seara şi noaptea, când pe arii relativ extinse vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă, însoțite izolat de descărcări electrice.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici. La munte, la altitudini mari vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, iar local şi trecător şi în celelalte regiuni.

Presiunea atmosferică va scădea uşor în sudul, estul şi centrul țării.

Vremea miercuri 4 martie 2020

În vestul şi sud-vestul țării, vremea se va răci uşor, cerul va fi noros, va ploua pe arii extinse şi local se vor cumula cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului, vor fi în continuare valori de temperatură mult mai ridicate decât cele normale la începutul lunii martie; cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar ploi în general slabe se vor semnala pe spații mici, începând din a doua parte a zilei. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi pe arii restrânse vor fi însoțite de descărcări electrice.

În zona montană, ziua vor predomina ploile, iar noaptea, la altitudini mari, în special în Carpații Meridionali, vor fi precipitații sub formă de lapoviță şi ninsoare. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, cu rafale în general de 80...90 km/h în Carpații Meridionali şi de Curbură.

În celelalte zone, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale şi temporare în regiunile estice şi în partea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 10...11 grade în Banat şi în Crişana şi în jurul a 20 de grade în Muntenia şi vestul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse între 2 şi 9 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vreme deosebit de caldă în primele zile din martie, cu temperaturi maxime de până la 22 de grade Celsius