Antena Meniu Search
x

Vremea se încălzește în weekend, temperaturi maxime de 19 grade

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea se va încălzi la începutul acestui weekend, iar temperaturile maxime ar putea atinge 19 de grade Celsius.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 01.04.2020, 16:04

Vremea în primele zile din aprilie
Prognoza meteo pentru următoarele trei zile, intervalul 2 - 4 aprilie - iStock / Getty Images

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea se va încălzi la începutul acestui weekend, iar temperaturile maxime ar putea atinge 19 de grade Celsius.

Prognoza vine după un sfârșit de lună martie cu valori termice scăzute. Și în primele două zile din aprilie vremea se anunță a fi deosebit de rece, cu minime de -11 grade Celsius în depresiunile Carpaților Orientali.

De vineri, 3 aprilie, vremea începe să se încălzească, preconizează meteorologii români.

Vremea joi, 2 aprilie 2020

Vremea se va menține deosebit de rece, îndeosebi dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime, uşor mai ridicate decât în ziua precedentă, se vor încadra între 7 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 3 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, cu excepţia extremităţii de sud a ţării, unde ziua vor mai fi unele înnorări.  Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări ziua în Dobrogea. Noaptea se va produce brumă şi local îngheţ la sol, iar cu totul izolat vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va scădea de la valori apropiate de cea normală până la unele joase, de regim ciclonic.

Prognoza meteo vineri, 3 aprilie 2020

Vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi faţă de zilele precedente, însă dimineaţa va fi rece în toate zonele ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea mai ales în regiunile nordice şi nord-estice şi în extremitatea de sud, dar numai izolat în nordul Carpaţilor Orientali vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 18 grade, iar cele minime între -2 şi 6 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -6 grade. Noaptea se va produce brumă, local în centrul teritoriului şi în dealurile subcarpatice şi izolat în rest, iar în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică nu se va schimba semnificativ, faţă de cea din ziua precedentă.

Vremea sâmbătă, 4 aprilie 2020

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul, centrul, nord-estul şi în extremitatea de sud a teritoriului. Pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă, în Maramureş, Transilvania şi în Moldova, iar în zona de munte vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări noaptea în est şi sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade, iar cele minime între -3 şi 7 grade. În regiunile intracarpatice noaptea pe arii restrânse se va semnala brumă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea se încălzește în weekend, temperaturi maxime de 19 grade