Antena Meniu Search
x

Furtuni și ploi torențiale în noaptea de Înviere. Meteorologii anunță vreme instabilă și de Paște

Noaptea de Înviere va fi cu o vreme instabilă în toată țara, cu avertismente de furtuni și ploi torențiale, lansate de meteorologi. Mai mult de jumătate din ţară este sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii.

de Redactia Observator

la 27.04.2019, 20:25

Vezi și

Noaptea de Înviere va fi cu o vreme instabilă în toată țara, cu avertismente de furtuni și ploi torențiale, lansate de meteorologi. Mai mult de jumătate din ţară este sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii. La Timișoara, în Sâmbăta Mare, o furtună extrem de violentă a lăsat în urmă dezastru.

Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în toată ţara până duminică, la ora 18.00. În 25 de judeţe din Oltenia, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei a fost anunţat cod galben de vreme rea. Se vor înregistra averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Vremea în noaptea de Înviere

În noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea va fi în general instabilă. Temporar vor fi înnorări accentuate şi se vor semnala averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină, în jumătatea de vest a ţării, precum şi în zonele montane şi submontane şi pe spaţii mici în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare în sud-est. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 15...25 l/mp şi punctiform 30 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra între 7 şi 13 grade.

Cum va fi vremea de Paște

În jumătatea nordică a ţării, precum şi în zonele montane şi submontane vremea va fi în general instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, local averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi pe spaţii mici căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi în intervale scurte de timp sau prin acumulare pe arii restrânse 15... 20 l/mp.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice se vor semnala doar pe spaţii mici, în primele ore ale intervalului, cu o probabilitate mai mare în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări asociate ploilor, iar ziua local şi în sudul ţării.

Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 25 de grade, iar cele minime între 6 şi 13 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Presiunea atmosferică va creşte uşor, însă la valori de regim baric subnormal.

Furtună la Timișoara în Sâmbăta Mare

O puternică furtună a lovit în Timișoara, în Sâmbăta Mare. Furia naturii s-a dezlănțuit atât de repede, încât angajaţii teraselor nu au avut timp să strângă umbrelele pe care vântul aproape că le-a transformat în proiectile.

Momentul în care vijelia s-a abătut asupra oraşului a fost surprins de mai mulţi oameni. Odată cu norii care au întunecat cerul, au început să cadă şi cantităţi impresionante de apă. S-au înregistrat chiar şi 40 de litri de apă pe metrul pătrat. Din cauza vizibilităţii scăzute, doi şoferi s-au tamponat iar traficul a fost îngreunat.

Vântul puternic a smuls şi acoperişul unui bloc, pe care l-a aruncat peste două maşini parcate în apropiere. Pompierii au fost chemaţi să intervină. Mai mai multe localităţi din jurul Timişoarei au rămas fără alimentare cu energie electrică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Furtuni și ploi torențiale în noaptea de Înviere. Meteorologii anunță vreme instabilă și de Paște