Antena Meniu Search
x

Prognoza meteo până pe 10 mai 2020. Vremea se încălzește ușor de sâmbătă, ploi de scurtă durată

Vremea devine rece pentru prima decadă a lunii mai, în special în nord, în centru şi în est, precum şi în zonele submontane, însă se va încălzi ușor începând de sâmbătă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.05.2020, 14:56

Prognoza meteo până duminică, 10 mai
Prognoza meteo până duminică, 10 mai - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Vremea se menține rece în următoarele zile, în aproape toată țara.
  • De sâmbătă vom avea parte de temperaturi mai ridicate, normale pentru această perioadă din an.

În jumătatea nordicã a ţării, cerul va fi mai mult noros şi local va ploua, în timp ce în rest înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii mai restrânse în sud-est şi doar cu totul izolat în rest.

Ploile vor avea şi caracter de aversã, pe suprafeţe restrânse se vor semnala şi descãrcãri electrice, iar cantitãţile de apã vor depãşi izolat 15 l/mp.

La munte precipitaţiile vor fi mixte, iar în nordul Carpaţilor Orientali şi în zona înaltã din celelalte masive montane vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zãpadã. În cea mai mare parte a ţãrii, temporar vor fi intensificãri ale vântului, cu viteze la rafalã în general de peste 45...55 km/h şi local în jurul a 60 km/h cu precãdere în sud-vest şi în centru. În zona montanã rafalele vor depăşi 60...70 km/h, iar pe creste va sufla tare cu peste 90...110 km/h şi local va fi viscol, iar vizibilitatea va scãdea semnificativ.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 şi 18 grade.

Prognoza meteo pentru 7 mai 2020 - Joi

Regimul termic va fi caracterizat de valori mai coborâte decât cele specifice perioadei în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va avea înnorãri temporare şi local va ploua, în general slab, în regiunile centrale, estice şi sud-estice şi izolat în rest. La munte, precipitaţiile vor fi mixte, iar în zona înaltã vor predomina ninsorile. Vântul va continua sã prezinte intensificãri la munte, cu viteze ce vor depãşi 60...70 km/h, iar în zona înaltã, cu precãdere a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, pe parcursul zilei va sufla tare, cu rafale de 120...140 km/h.

În prima parte a intervalului, local şi temporar, intensificãri ale vântului vor fi şi în Maramureş, Transilvania, Oltenia, vestul Munteniei, precum şi în nordul şi centrul Moldovei, cu rafale cuprinse în general între 55 şi 65 km/h. Unele intensificãri ale vântului se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse şi la viteze mai mici (viteze la rafalã în general de 40...45 km/h).

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, iar cele minime se vor încadra între -1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei şi 10 grade pe litoral.

Presiunea atmosferică va creste dinspre vest, incat regimul baric va ajunge aproape normal.

Prognoza meteo pentru 8 mai 2020 - Vineri

Vremea va deveni în general frumoasă, dar mai rece decât în mod normal pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, mai ales în jumãtatea de est a teritoriului, unde la începutul intervalului, izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri, ziua, la munte şi în regiunile estice.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 22 de grade, iar cele minime între -2 şi 11 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Presiunea atmosferică va continua sa creasca, dar nu cu mult, dinspre vest si sud-vest.

Prognoza meteo pentru 9 mai 2020 - Sâmbătă

Vremea va fi în general frumoasã şi se va încălzi în toată ţara, astfel că valorile termice se vor situate în jurul celor normale pentru această perioadã din an. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, dar numai izolat vor fi ploi slabe, de scurtã duratã, cu probabilitate mai mare în nordul şi nord-estul ţãrii. Vântul va fi moderat pe litoral şi la munte şi va sufla slab în celelalte zone.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 25 de grade, iar cele minime între 1...2 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 13...14 grade în Dealurile de Vest. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo pentru 10 mai 2020 - Duminică

Vremea va fi predominant frumoasã, cu cer variabil, vânt slab şi moderat şi va deveni mult mai caldã decât normal în aproape toatã ţara, cu temperaturi maxime între 21 şi 29 de grade. Excepţie va face litoralul, unde vor fi unele intensificãri ale vântului şi valori termice dupã-amiaza între 16 şi 19 grade.

În a doua parte a zilei în zona montanã vor fi posibile pe spaţii mici dezvoltãri noroase convective, averse slabe de ploaie şi descãrcãri electrice. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 7 şi 15 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Prognoza meteo până pe 10 mai 2020. Vremea se încălzește ușor de sâmbătă, ploi de scurtă durată