Antena Meniu Search
x

România, ţara extremelor meteo. Vremea s-a schimbat brusc, temperaturile au scăzut cu 15 grade în vest

România a fost astăzi ţara extremelor meteo. Dacă în sud temperaturile resimţite au sărit de 40 de grade, în vestul ţării oamenii şi-au scos din dulap hainele de toamnă. În Timişoara, de exemplu, temperaturile au coborât cu 15 grade.

de Redactia Observator

la 14.08.2019, 20:43

Vezi și

România a fost astăzi ţara extremelor meteo. Dacă în sud temperaturile resimţite au sărit de 40 de grade, în vestul ţării oamenii şi-au scos din dulap hainele de toamnă. În Timişoara, de exemplu, temperaturile au coborât cu 15 grade. Codul galben de furtuni a făcut primele victime: cinci oameni au fost loviţi de fulger în Suceava.

Norii de furtună s-au adunat brusc în satul Voitinel, Suceava. Într-o fracţiune de secundă, un trăsnet a doborât cinci oameni pe câmp. Trei au ajuns la spital.

Aproape toată ţara este sub avertizare de ploi torenţiale. În Oltenia, Transilvania şi nordul Modovei, vântul va sufla şi cu peste 80 de kilometri pe oră.

În vest, de aseară şi până azi, vremea s-a schimbat brusc. Temperaturile au coborât cu 15 grade.

În Timişoara nu sunt mai mult de 25 de grade, bate vântul cu putere, în plus, a început să şi plouă.

Răcirea bruscă poate provoca probleme de sănătate, avertizează medicii. Mare atenţie la simptomele cardiovasculare, la durerea toracică, la lipsa de aer, care pot apărea în astfel de situaţii.

La munte, în schimb, a fost cald. În Braşov, temperatura resimţită a ajuns la 37 de grade.

Cel mai cald a fost astăzi în Lunca Dunării. Temperaturile resimţite au fost de 40 de grade. De mâine, aerul va fi respirabil în toată ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » România, ţara extremelor meteo. Vremea s-a schimbat brusc, temperaturile au scăzut cu 15 grade în vest