Antena Meniu Search
x

Vremea se răcește în weekend. Prognoza meteo 7-10 ianuarie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea se răcește în acest weekend, iar temperaturile maxime nu vor depăși 6 grade Celsius pe final de săptămână.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 06.01.2021, 16:06

vremea în weekend
Progoza meteo pentru zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică, 7-10 ianuarie 2021 - Shutterstock
  • Sunt așteptate precipitații mixte pe arii extinse în jumătatea de sud a ţării şi local în rest, în cursul zilei de duminică. La munte va nige

Vremea joi, 6 ianuarie 2021

Deşi în cea mai mare parte a ţării, valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent, vremea se va menţine caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie. Cerul va avea înnorări şi temporar se vor semnala precipitaţii, ziua în nordul, centrul şi nord-estul ţării şi pe arii mai restrânse în rest, iar în a doua parte nopţii local în regiunile sudice. Vor predomina ploile, iar în Maramureş, Transilvania şi în zona deluroasă din nordul Moldovei, trecător se vor semnala precipitaţii mixte.

La munte temporar va ninge mai ales în prima parte a intervalului şi se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări, mai ales pe creste, unde viteza la rafală va atinge 60...80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Izolat vor fi condiţii de polei. Intensificări ale vântului vor fi local şi în restul teritoriului, în cursul zilei, în special în sud şi sud-est, cu viteze de 40...50 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 5 grade pe litoral.

Presiunea atmosferică va creşte în prima parte a intervalului, apoi va începe să scadă.

Prognoza meteo vineri, 7 ianuarie 2021

Vremea se va răci faţă de ziua precedentă, mai accentuat în regiunile sudice. Vor fi înnorări şi se vor semnala precipitaţii, ziua în jumătatea sudică a ţării, iar în doua parte a intervalului, în extindere şi în restul teritoriului.

Vor predomina ploile, iar spre seară şi noaptea precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova. La munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Izolat vor fi condiţii de polei. Cantităţile de precipitaţii, local vor fi însemnate, în sud, unde se vor cumula peste 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi pe arii restrânse în sud-est, în a doua parte a intervalului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 8 grade, iar cele minime între -4 şi 7 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Presiunea atmosferică va mai scădea în prima parte a intervalului, apoi va creşte.

Vremea în weekend, sâmbătă, 8 ianuarie 2021

Vremea va deveni apropiată de normal sub aspect termic. Cerul va avea înnorări şi, temporar, ziua, va ninge slab în nord-est, centru şi la munte, iar spre seară şi noaptea vor fi precipitaţii slabe, predominant ploi, în sud şi sud-vest, dar şi ninsori în Munţii Banatului şi grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare la munte. Izolat vor fi condiţii de polei.  

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 şi 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până spre -9 grade.

Prognoza meteo duminică, 9 ianuarie 2021

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va avea înnorări şi vor fi precipitaţii, mixte ziua şi predominant ninsori noaptea, pe arii extinse în jumătatea de sud a ţării şi local în rest. La munte va ninge, pe arii mai extinse în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali. Izolat vor fi condiţii de polei.  Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în sud şi în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 şi 3 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Vremea » Vremea se răcește în weekend. Prognoza meteo 7-10 ianuarie