Antena Meniu Search
x

Video 5 despre tine, 6 septembrie 2023

Observator: 5 despre tine!

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 15:17

Vezi și

1. Investiţii uniforme - cât îi costă pe părinţi începerea anului şcolar

Începutul şcolii readuce în discuţie o veche dilemă: cu uniformă sau fără? Din acest an, de exemplu, Franţa vrea să introducă uniforma obligatorie, însă în ţara noastră părerile sunt împărţite atât în rândul părinţilor, cât şi în rândul copiilor şi al profesorilor. Fiecare şcoală decide ţinuta elevului. Dar în general, cămaşa albă, vesta sau sacoul nu trebuie să lipsească. Regulile sunt mult mai clare în şcolile private. Părinţii au ieşit deja la cumpărături, dar s-au cam poticnit în preţuri, care ajung şi la 1.500 de lei.

2. Din clasă, la casă - studenţii renunţă la chirie pentru ratele la bancă

Studenţii se pregătesc de începerea facultăţilor şi, în timp ce unii aşteaptă cu sufletul la gură să afle dacă au primit sau nu un loc în cămin, alţii caută apartamente pe care să le închirieze, sau chiar să le cumpere. Pentru că da, sunt şi părinţi dispuşi să plătească cu banii jos pentru confortul copiilor. Bugetul pentru chirii este între 100 şi 400 de euro, iar cele mai căutate sunt garsonierel şi apartamentele de 2 camere.

3. Fantomele Bucureştiului - dezinteresul autorităţilor, pericol pentru sănătate

Capitala se putea lăuda, până marţi, cu o staţie STB bună de dus la muzeu. Veche de zeci de ani şi uitată de primărie în Sectorul 1, staţia fantomă stătea să cadă pe oameni. A fost demolată abia după sesizarea Observator. 

4. Turism ca pe roate - românii care-şi trăiesc concediul de vis în rulotă

Se urcă la volan şi merg unde văd cu ochii. Conduc spre destinaţii pe care le aleg cu degetul pe hartă şi se bucură de un hotel de mii de stele. Turismul cu autorulota a luat avânt după pandemie şi numără peste 10.000 de pasionaţi doar în România. O pasiune scumpă, care vine la pachet cu experienţe nepreţuite. Preţurile pornesc de la 8 mii de euro şi pot ajunge până la 30 de mii de euro. O astfel de casă pe roţi poate fi dotată şi utilată complet după gustul fiecărui client. 

5. Scufundaţi în istorie - imagini în premieră de pe fundul Mării Negre

Sunt aproape 28 de ani de la una dintre cele mai mai mare tragedii navale din istorie şi cea mai teribilă din apele româneşti. În 1995, navele You Xiu şi Paris se scufundau în apropiere de portul Constanţa şi, odată cu ele, mureau 54 de marinari. You Xiu a ajuns pe fundul Mării Negre în picioare. 

Urmăreşte - de luni până vineri - Observator 5! Despre tine!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » 5 despre tine » 5 despre tine, 6 septembrie 2023