Burgerul vegetal, o bombă calorică
Burgerul vegetal, preferat de mulţi ca o alternativă la cel clasic american, este la prima vedere o variantă mult mai sănătoasă decât cel care conţine carne. Dacă îl mâncăm, însă, cu cartofi prăjiţi şi sosuri, efectul este invers. Burgerul vegetal îngraşă la fel de mult ca cel care conţine carne.
De Redactia Observator la 20.08.2019, 21:59Burgerul vegetal, preferat de mulţi ca o alternativă la cel clasic american, este la prima vedere o variantă mult mai sănătoasă decât cel care conţine carne. Dacă îl mâncăm, însă, cu cartofi prăjiţi şi sosuri, efectul este invers. Burgerul vegetal îngraşă la fel de mult ca cel care conţine carne. Nutriţioniştii ne învaţă cum să facem din el un preparat bun de consumat şi în diete.
Între două jumătăţi de chiflă se aşează chifteaua, sută la sută vegetală. Are morcovi, broccoli, ceapă şi cartofi şi este la prima vedere o variantă mult mai sănătoasă decât cea cu carne din clasicul buger american.
În plus, poate fi preparat foarte uşor, chiar şi acasă.
Dacă burgerul clasic, din carne, are 600 de calorii şi 15 grame de grăsimi saturate, răspunzătoare pentru creşterea colesterolului, cel vegetal are cu 200 de calorii mai puţin. Pericolul pentru siluetă vine însă din sosurile adăugate.
Oana Pop, nutriţionist: De cele mai multe ori se mai adaugă un aditiv pentru gust şi la cei vegetali poate să fie un ingredient pentru sos, un ulei, pot să fie diverse combinaţii care ajung la acelaşi număr de calori precum unul care este din carne
Burgerul a devenit unul dintre cele mai comandate preparate din lume şi se regăseşte în 18% dintre comenzile restaurantelor. Bucureşti, Cluj-Napoca şi Brașov sunt în topul orașelor din ţară în care se comandă cei mai mulți burgeri.