Controale "la sânge" înainte de Paşte. Inspectorii ANSVSA vor verifica fiecare magazin care comercializează carne
A început sezonul controalelor. Inspectorii sanitari vor să se asigure că alimentele scoase la vânzare în preajma Paştelui sunt păstrate în condiţii optime şi respectă toate normele de calitate.
De Simona Vasiac la 29.03.2022, 08:29Magazinele, pieţele agro-alimentare, zonele în care urmează să fie deschise spaţii temporare de sacrificare a mieilor, precum şi toţi operatorii care comercializează carne sau preparate din carne urmează să fie luate la control de inspectorii ANSVSA. Oamenii trebuie să ştie că trebuie să cumpere o carne care este verificată tocmai pentru a evita problemele de sănătate din această perioadă.
În perioada Sărbătorilor Pascale sunt deschise, legal, puncte de sacrificare a mieilor, în perioada 9 - 16 aprilie, perioadă premergătoare Paştelui catolic şi 9 - 23 aprilie, perioada premergătoare Paştelui ortodox.. Aceste puncte de sacrificare sunt deschise până la ora 17:00.