Festivalul D'ale porcului, de la Oradea, a atras bucătari talentați
Cu o zi înainte de Ziua Naţională, bucătarii s-au întrecut la Oradea în reţete de Crăciun. S-au adunat la festivalul D ale porcului şi au făcut spectacol cu preparatele lor.
De Redactia Observator la 30.11.2019, 22:26Cu o zi înainte de Ziua Naţională, bucătarii s-au întrecut la Oradea în reţete de Crăciun. S-au adunat la festivalul D ale porcului şi au făcut spectacol cu preparatele lor. Carnea de porc a fost provocarea din bucătării, iar cei care au asistat la concurs au uitat de post şi s-au lăsat cuceriţi de arome.
Suntem în prag de decembrie, dar la Oradea parcă a venit Crăciunul. Miroase a cârnaţi, caltaboşi, tobă şi jumări. Cei mai iscusiţi bucătari s-au adunat să ne arate că sunt pregătiţi să ne cucerească gusturile cu preparate tradiţionale fără egal.
Câţi bucătari, atâtea reţete. E imposibil să rezişti, fără să guşti. Varza murată cu carne, numită toroş, a fost la înâlţimea aşteptărilor.
11 comune din Bihor, una din Satu Mare şi două localităţi din Ungaria s-au întrecut în preparate de sărbători. Fiecare bucătar e convins că preparatul lui e cel mai bun.
Festivalul "D-ale porcului" va continua şi duminică, atunci când bucătării vor prepara cel mai mare mic din lume, ce va cântări 200 de kilograme.