Antena LIVE
Video

Într-un sector din Bucureşti, gunoiul nu a mai fost ridicat de pe stradă de la Crăciun

După scandalul gunoiului din Sectorul 1 al Capitalei, istoria se repetă şi în Sectorul 2. În timp ce oamenii spun că deşeurile nu au mai fost adunate de dinainte de Crăciun, primarul de sector a găsit motivele: maşinile de salubritate au circulat mai rar şi oamenii au produs mai mult gunoi.

De la 05.01.2021, 22:54

Printre blocuri, pe bulevarde sau la baza stâlpilor, în sectorul 2 s-au adunat munţi de deşeuri. Unele mormane aproape că au depăşit în înălţime semnele de circulaţie de pe marginea drumului. 

''Acum nu a mai trecut pe aici de 3-4 zile şi lumea aruncă''. 

''Dar pe unde nu este gunoi?! De aici şi până jos este, peste tot este gunoi''. 

Maşina de gunoi a ridicat astăzi doar deşeurile din pubele, nu şi pe cele din sacii menajeri. 

Tudor Ionescu, fost consilier general PMB: Este un fenomen pe care n-am crezut vreodată că o să-l vedem în Bucureşti. Este datoria operatorului de salubritate să îşi programeze aceste colectări, astfel încât aceste gunoaie să nu rămână mai mult de câteva ore pe stradă. 

Primarul promite că tot gunoiul va fi ridicat până la finalul săptămânii. Motivul?

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: A fost perioada sărbătorilor şi operatorul de salubritate a decalat puţin programele. 

Regulile privind colectarea deşeurilor se vor schimba de la 1 martie în tot sectorul. Asociaţiile de proprietari sau cei care locuiesc la casă vor fi nevoiţi să încheie singuri un contract direct cu firma de salubritate. 

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2:  Mergem pe direcţia europeană care spune "poluatorul plăteşte" ceea ce înseamnă că vor trebui să plătească cetăţenii gunoiul. Tariful nu va mai fi per persoană ci pe volum. Oamenii care nu au astfel de contracte vor plăti o taxă de salubritate. Va fi una substanţială.

Mai ales că şi preţurile pentru depozitarea deşeurilor au crescut în ultimii ani. 

Teodor Conteanu, director firmă de salubritate: Sunt nişte cheltuieli în plus. De exemplu, depozitarea la rampă a ajuns 41 euro per tonă, faţă de 14 euro, cât era în 2018.

Datorii la firma de salubritate

În plus, primaria are de achitat către firma de salubritate facturi vechi din luna octombrie. Refuză să plătească sumele, pe motiv că taxa de salubritate a fost stabilită ilegal de vechea conducere. 

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Operatorul insistă la tariful care spun ei, vechea conducere l-a comunicat. Eu nu pot să plătesc nişte servicii care au fost notificate fără respectarea tuturor prevederilor legale.

Suma totală se ridică la 12 milioane de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

gunoi sector 2 capitala deseuri
Întrebarea zilei
V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive