Antena Meniu Search
x

Video Vaccinare cu probleme în Europa. Supradoză de vaccin anti-Covid în Germania, o mie de doze au ajuns la gunoi

Imunizare cu probleme în Europa. În Germania, 8 oameni au primit o supradoză din vaccinul Pfizer, 4 dintre ei sunt monitorizaţi în spital cu simptome specifice gripei. Şi nu este singurul incident din această ţară. O mie de doze din preţiosul ser au ajuns la gunoi după ce au fost transportate la o temperatură mult prea mare.

de Redactia Observator

la 29.12.2020, 21:51

Vezi și
  • În Germania avut loc o supradozare accidentală cu vaccinul anti-Covid-19, iar reprezentanții BioNTech și Pfizer dau asigurări că nu vor apărea efecte secundare grave.

Problemele vin în condiţiile în care mutaţia mult mai infecţioasă, depistată în Marea Britanie, ia prizonieră Europa. În România încă nu a ajuns.

Supradozarea accidentală a avut loc în nord-estul Germaniei. 8 asistenţi de la un azil, 7 femei şi un bărbat, au fost vaccinaţi cu 5 doze în loc de una.

Greşeala s-a produs pentru că un singur flacon conţine 5 doze de vaccin, cu care însă ar fi trebuit să fie imunizate 5 persoane diferite. 

Citește și:

Patru dintre asistenţi au ajuns în spital cu simptome uşoare, asemănătoare gripei, ceilalţi patru sunt acasă şi se simt bine. 

Producătorul BioNTech și Pfizer au dat asigurări că în situații de supradoză cu vaccin anti-COVID nu apar efecte secundare grave.

O mie de doze de vaccin au ajuns la gunoi, în Germania

Şi tot în Germania, o mie de doze de vaccin, cu care ar fi fost imunizate 5.000 de persoane, vor fi aruncate: S-a descoperit că au fost transportate în lăzi frigorifice care nu respectau temperatura recomandată.

Pe de altă parte în Spania, cei care refuză vaccinul vor fi trecuţi într-un registru special, chiar dacă vaccinarea nu este obligatorie. 

Datele nu vor fi făcute publice, dar vor fi împărtăţite cu celelalte state europene.

Salvador Illa, ministrul spaniol al Sănătăţii: ”Registrul este o măsură de precauţie. Persoanele cărora li s-a propus vaccinarea şi au refuzat-o din diverse motive, vor fi noatate în acest registru, va apărea în dosarul lor medical, pentru a nu fi erori de sistem”.

Noua tulpină de Covid nu ar fi ajuns în România

Între timp, noua mutaţie a coronavirusului, mult mai contagioasă, descoperită iniţial de britanici, se răspândeşte cu viteză în Europa. La noi nu a fost identificată deocamdată, potrivit unui studiu realizat de o clinică privată. 

Specialiștii companiei au analizat peste 60 de genomuri SARS-CoV-2, provenite din Brașov, Cluj, Timișoara, Sibiu și București. În alte state însă, situaţia redevine dramatică. 

Infectările au scăpat de sub control în Marea Britanie

Spania a anunţat că a identificat mutaţia la 9 pacienţi, în timp ce în Marea Britanie, infectările au scăpat din nou de sub control şi spitalele nu mai fac faţă.

Simon Stevens, şeful Serviciului Naţional de Sănătate: ”Ne-am întors în mijlocul furtunii cu acest al doilea val care bântuie Europa şi ţara”.

Şi ieri, şi azi, oamenii au fost trataţi în ambulanţe mobile în lipsa paturilor de spital. Aşteaptă şi 6 ore pentru a fi consultaţi. Şi este doar începutul, avertizează tot mai mulţi medici, care se tem că după Revelion, numărul infectărilor va exploda în numeroase ţări.

O nouă ameninţare vine şi din Italia, care a anunţat că a identificat variantă italiană a coronavirusului. Seamănă cu cea a britanicilor, e mult mai contagioasă şi ar circula din luna august în Peninsulă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Vaccinare cu probleme în Europa. Supradoză de vaccin anti-Covid în Germania, o mie de doze au ajuns la gunoi