Companiile de ride-sharing, îngropate de noile reguli de transport
Maşini nu mai vechi de opt ani, testări psihologice şi case de marcat în autoturisme. Sunt doar câteva dintre condiţiile puse şoferilor de ride sharing de către autorităţile române. Reguli care le-ar închide afacerile, spun reprezentanţii Uber, Bolt şi Clever.
Maşini nu mai vechi de opt ani, testări psihologice şi case de marcat în autoturisme. Sunt doar câteva dintre condiţiile puse şoferilor de ride sharing de către autorităţile române. Reguli care le-ar închide afacerile, spun reprezentanţii Uber, Bolt şi Clever, care au mers astăzi la o nouă rundă de negocieri, la Ministerul Transporturilor. Din tot scandalul pierd şoferii, care au renunţat în masă să transporte pasageri, dar şi clienţii, pentru că tarifele s-au triplat în doar o săptămână.
Peste 100 de şoferi ai firmelor de transport alternativ au fost amendaţi de poliţişti în ultimele cinci zile. Mulţi au rămas fără plăcuţele de înmatriculare, după ce au fost prinşi transportând persoane, fără să aibă autorizaţie.
Reprezentanţii companiilor de ride-sharing nu sunt de acord cu regulile impuse de autorităţi
De teamă, 50% au renunţat la curse. Alţii au riscat. Au ieşit pe traseu, dar şi-au rugat clienţii să îi acopere în cazul în care sunt traşi pe dreapta de poliţişti.
- Bugetarii primesc vouchere de vacanţă pe proprie răspundere. În ce condiții primesc 800 de lei
- Se reia ancheta în dosarul Colectiv 2, la 10 ani de la tragedie. Vizează modul în care s-a făcut transferul...
- Bulgaria scumpeşte taxa de drum. Cât va costa vinieta electronică de la 1 mai 2025
- "Mai bine o arunci la gunoi". Piesa de schimb pentru un BMW second hand care a ajuns să coste mai mult decât maşina
- Sistemul E-Sigur prinde tot mai mulți șoferi care încearcă să scape de amenzi mințind
După ordonanţa de urgenţă care face mai uşoară amendarea şoferilor Uber, Clever şi Bolt, companiile de ride sharing au avut pierderi financiare uriaşe.
Să cauţi o maşină pe aplicaţiile online a devenit o aventură. Timpi mai mari, la fel şi costuri. Un drum de cinci minute a ajuns să coste aproape 16 lei.
În încercarea de a rezolva situaţia, reprezentanţii companiilor de ride-sharing au mers astăzi la o nouă rundă de negocieri la Ministerul Transporturilor. În zadar însă. Cele două părţi nu s-au înţeles pentru viitoarea lege. Autorităţile le pun şoferilor condiţii stricte: să nu folosească maşini mai vechi de opt ani, iar autoturismele să fie proprietate personală ori cumpărate în leasing.
Testările psihologice, casele de marcat şi opţiunea de a plăti cash cursa sunt alte cerinţe aflate în proiectul de lege.
În schimb, după controversata ordonanţă de urgenţă, au explodat comenzile în rândul taximetriştilor, cei care au protestat în numeroase rânduri împotriva Uber, Clever şi Bolt.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰