Avem o țară frumoasă, cum ajungem la ea? A dispărut Tunelul Iubirii din Caraş-Severin
Nepăsarea autorităţilor a mai distrus o comoară ascunsă a României. Tunelul Iubirii din inima judeţului Caraş-Severin era până mai ieri paradisul îndrăgostiţilor şi al pasionaţilor de fotografie. De trei ani, pe acolo n-a mai trecut niciun tren, iar tunelul a dispărut pur şi simplu în buruieni.
Nepăsarea autorităţilor a mai distrus o comoară ascunsă a României. Tunelul Iubirii din inima judeţului Caraş-Severin era până mai ieri paradisul îndrăgostiţilor şi al pasionaţilor de fotografie. De trei ani, pe acolo n-a mai trecut niciun tren, iar tunelul a dispărut pur şi simplu în buruieni. Pentru autorităţi, locul nu există ca obiectiv turistic, deşi internetul e plin de imagini cu el, iar parlamentarii europeni l-au inclus într-o listă a comorilor care merită vizitate.
Ceea ce a fost odată Tunelul Iubirii, un obiectiv turistic pe care chiar parlamentarii europeni l-au înscris pe lista comorilor ascunse care merită vizitate, e acum de nerecunoscut. Bolta de vegetaţie care în timp acoperea o linie de cale ferată ce lega localităţile Obreja şi Glimboca din Caraş Severin abia se mai zăreşte dintre buruieni.
Până acum un an, internetul era plin de fotografiile tinerilor care veneau aici pentru o amintire memorabilă. Tunelul Iubirii era un magnet pentru tinerii căsătoriţi. Doi fotografi l-au descoperit în 2013, iar de atunci imaginile din Caraş Severin au adus aici mulţi turişti.
Ciobanul satului ne este ghid într-un loc de care doar localnicii îşi mai amintesc că a fost o dată o perlă a naturii. Tunelul a luat forma trenurilor care transportau odată fier vechi pentru Combinatul de la Oţelu Roşu, pe o linie de cale ferată care nu este electrificată.
A fost motivul pentru care vegetaţia a crescut în voie. Între timp, combinatul s-a închis, iar CFR a renunţat la rută din cauza numărului mic de călători. Timpul a trecut şi nicio autoritate nu a făcut nimic.
Tunelul iubirii din Caraş Severin, lung de un kilometru şi jumătate, şi-a primit numele după mult mai cunoscutul "Tunel al Dragostei" din Ucraina. Acolo, însă, autorităţile i-au văzut potenţialul şi l-au inclus în circuite turistice.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰