Video Afacerea care merge ca pe roţi chiar şi iarna. Vremea blândă scoate mii de lei din buzunarele românilor: "Până în 3.000 şi ceva, nu foarte sofisticat"
Iarna blandă şi vremea frumoasă au făcut ca, anul acesta, în acest an sezonul bicicliştilor să înceapă mai devreme. Ca niciodată, vânzările de biciclete nu prea au scăzut în sezonul rece şi sunt tot mai mulţi cei care aleg să se deplaseze pe două roţi. Chiar dacă nu e deloc ieftin. O bicicletă care să satisfacă toate cerinţele clienţilor ajunge să coste câteva mii de lei.
Chiar dacă în calendar este încă iarnă, temperaturile de primăvară şi dorinţa de mişcare l-au determinat pe Cătălin să-şi cumpere o bicicletă. O va folosi în timpul liber pentru drumeţiile în familie.
Cătălin: Facem plimbări ocazional, la sfârşit de săptămână când vine nepoţelul pe la mine. Nu neaparat ceva foarte sofisticat. Am zis să fie calitate-preţ cât de cât. Până în 3000 şi ceva , dacă nu o folosesc foarte mult.
De obicei, luna februarie este mai slabă în vânzări, însă nu şi anul acesta.
Preţul unei biciclete creşte în funcţie de model, brand şi dotări
- Afacerea online începută de Gabriela şi Alexandra cu doar 2.000 de euro. Totul a pornit de la o pasiune: "Ne...
- Afacerea celei mai bogate familii din SUA. Imperiul lor ajunge la 267 miliarde de dolari, după 62 de ani de la...
- Impozit pe profit sau pe venit. Care este cea mai bună variantă dacă înfiinţezi un SRL în 2024
Tudor Maros, proprietar magazin biciclete: Este o perioadă destul de bună. Sunt multe persoane care vin să se intereseze pentru a face o achiziţie în perioada imediat următoare, dar sunt şi care cumpără. Se gândesc că obţin un preţ mai bun acum înainte de sezon sau o gamă mai variată pentru că încă nu s-au vândut. Cele mai căutate biciclete sunt "mountain bike-ul".
Preţul unei biciclete creşte în funcţie de model, brand şi dotări. La el se mai adaugă şi cel al echipamentelor de protecţie: câteva sute de lei.
Pentru cicliştii de ocazie, cu buget mai redus, ofertele vin şi din partea marilor magazine din mall-uri.
Ofertă variată este şi pe piaţa second hand. Aici, bicicletele sunt cu 40-50% mai ieftine faţă de cele noi. Dar e extrem de important să ştim ce alegem, spun specialiştii. Tot la mâna a doua, dar online la mica publicitate, pot fi gasite si biciclete mai ieftine, sub 1000 lei. Anunţurile sunt postate de persoane fizice, iar în cazul unor eventuale defecţiuni sau neconformităţi, nimeni nu îşi asumă răspunderea.
Preţurile bicicletelor au crescut mult din pandemie, când cererea a explodat
Pentru cei care vor să se plimbe pe două roţi dar nu-şi doresc neapărat o bicicletă personală, există serviciile de închirieri.
Alex Prunean, reporter Observator: Cea mai ieftina variantă pe 2 roti e bike-sharingul prin care putem folosi bicicletele publice pentru a ajunge dintr-un loc in altul. La Cluj, prima ora e gratuita, iar mai apoi pt fiecare 30 minute se plateste o taxa de 2 lei. Exista insa un dezavantaj: nu putem iesi cu bicicleta în afara oraşului.
Preţurile bicicletelor au crescut mult din pandemie, când cererea a explodat. Mai mult, în preţul final se simte şi creşterea costurilor de transport pe mare din Asia, de unde vin cele mai multe componente.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰