Antena Meniu Search
x

Program piețe agroalimentare. Ministrul Agriculturii, despre soluțiile propuse pentru piețe

Guvernul a decis închiderea piețelor aflate în spații închise, pentru a limita răspândirea coronavirusului, dar ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunțat că vor fi luate măsuri pentru ca producătorii agricoli să nu rămână fără domeniul activității.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 08.11.2020, 18:32

O femeie cu mască de protecție face cumpărături într-o piață agroalimentară
Fotografie ilustrativă - Profimedia Images
  • Târgurile și piețele aflate în spații închise vor fi închise de luni, 9 noiembrie
  • Acestea vor fi închise pentru cel puțin 30 de zile

Toţi producătorii agricoli de produse româneşti vor avea în continuare acces în pieţe, spune Adrian Oros, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Azi, la întâlnirea organizată la Instituţia Prefectului Judeţului Cluj cu primarii localităţilor unde există pieţe agroalimentare, am identificat împreună soluţii adecvate pentru ca activitatea în pieţele agroalimentare şi accesul producătorilor de produse româneşti să se realizeze fără expunerea la riscul de contaminare cu virusul SARS-CoV-2. În urma unei evaluări punctuale a fiecărei pieţe agroalimentare aparţinând unităţilor administrativ-teritoriale, s-a avut în vedere aplicarea unor variante de funcţionare, în funcţie de specificul pieţei”, notează Oros.

Citește și:

Astfel, piețele cu pereți rabatabili se vor organiza în așa fel încât să fie deschise, iar unde există spațiu lângă piețe se vor muta acolo mesele alocate producătorilor agricoli. 

Oroș a mai precizat că se vor organiza pieţe agroalimentare volante, în aer liber, pe alte amplasamente.

„Fiecare UAT urmează să comunice public soluţiile funcţionale în cursul acestei zile. Indiferent de varianta de lucru aleasă, aceasta va fi monitorizată zilnic de instituţiile statului cu responsabilităţi în domeniu, astfel încât riscul de îmbolnăvire a cetăţenilor să fie cât mai redus”, a precizat ministrul

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Program piețe agroalimentare. Ministrul Agriculturii, despre soluțiile propuse pentru piețe