Antena Meniu Search
x

Video Bilete de avion ieftine la început de 2024. Destinaţiile populare unde putem călători cu doar 17 euro

Zburăm în toate părţile. Cine îşi face planuri de călătorie la început de an, are de unde alege: mai multe companii aeriene au scos la vânzare bilete la "promoţii" pentru perioada ianuarie - martie. Unii operatori au tarife care pornesc de la câteva zeci de euro pentru un bilet dus-întors spre o capitală europeană. Zborurile interne rămân în continuare un lux.

Alin Stan
de Alin Stan

la 02.01.2024, 21:22

Vezi și

Biletele de avion sunt cu 30 % mai ieftine faţă de o perioadă obişnuită din an. 

Alin Stan, reporter Observator: Ofertele companiilor aeriene pornesc de la 17 euro în perioada februarie-martie pentru destinaţii precum Italia şi Viena. De asemenea, cu 45 de euro, putem zbura în vara acestui an spre Grecia, Italia sau Spania, iar cu 200 de euro în Amsterdam sau Paris.

Femeie: Două sute şi ceva de euro, Paris - Bucureşti. Îmi place să călătoresc în condiţii bune. 

Femeie: Sigur că şi preţul este important. Recunosc, mă uit şi la valoarea biletului. 

Pe acelaşi subiect

Bilete de avion 2024 către destinaţii populare precum Budapesta, Praga sau Roma

Dacă plănuiţi să zburaţi spre Atena, Belgrad sau Sofia în perioada februarie-martie, unul dintre operatori are prețuri care încep de la 129 euro dus-întors şi bagaj de mană de 8 kg. Iar dacă vă tentează Budapesta, Praga sau Roma, biletele de avion pornesc de la 169 de euro, cu toate taxele incluse. 

Traian Bădulescu, expert în turism: În luna ianuarie, cel puţin după sărbători, sunt mai puţine rezervări, pentru că majoritatea de abia se întorc din destinaţiile alese. Tarifele pot porni de la min. 30-40 de euro la anumite oferte speciale, mai ales la companiile low cost. 

Zborurile interne rămân în continuare un lux: cursa Bucureşti - Iaşi ajunge la 200 de euro

Pentru cursele interne, însă, preţurile rămân sus. Dacă pe un bilet pentru Viena, de exemplu, plătim 20 de euro, pe un zbor Bucureşti-Timişoara dăm 150 de euro, iar cursa Bucureşti - Iaşi ajunge la 200 de euro. 

Traian Bădulescu, expert în turism: Putem să avem cu 150-200 de euro bilet Londra-Paris şi să coste cât un bilet spre Oradea sau Cluj. 

Cea mai mare platformă de rezervări online vine cu oferte pentru biletele de avion

Şi cea mai mare platformă de rezervări online vine cu oferte la început de an.

Claudia Tocilă, reprezentant platformă online: Avem şi o promoţie prin care clienţii noştri pot câştiga garantat la fiecare a 5-a rezervare. O reducere pentru zborul următor sau premiul cel mare în valoare de 5.000 de euro. 

Specialiştii în turism recomandă pasagerilor să verfice costurile ascunse şi să fie atenţi la taxele pentru bagaje. În ultimul an, biletele de avion s-au scumpit cu aproximativ 40%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Bilete de avion ieftine la început de 2024. Destinaţiile populare unde putem călători cu doar 17 euro