Antena Meniu Search
x

Bilete de avion ieftine, riscuri majore în cazul curselor anulate pe ultim moment

Vânătorii de oferte pot avea concediul sub semnul întrebării. Pe primul loc în topul plângerilor la Protecţia Consumatorilor figurează companiile aeriene care anulează curse pe ultima sută de metri.

Vezi și

Vânătorii de oferte pot avea concediul sub semnul întrebării. Pe primul loc în topul plângerilor la Protecţia Consumatorilor figurează companiile aeriene care anulează curse pe ultima sută de metri. Cei care şi-au cumpărat biletele de cinci sau zece euro, vândute cu multe luni înainte, ajung să piardă şi banii plătiţi în avans la hoteluri.

Multe vacanţe se termină... înainte să înceapă. Cursele anulate pe ultima sută de metri nu sunt deloc puţine. Aceşti ieşeni ar fi trebuit să vină cu avionul în Bucureşti ca ulterior să-şi continue călătoria spre Moscova. Dar cursa internă nu a mai avut loc. 

Într-o lume a promoţiilor, bilete de 5 sau 10 euro nu mai sunt o raritate. Dar clienţii trebuie să şte că astfel de oferte au un statut special. 

Un bilet de 5 euro cumpărat de la o companie - low cost sau nu - poate să aducă o pagubă de sute de euro. Asta pentru că un concediu implică un hotel, o maşină şi poate şi excursii opţionale.Trăgând linie, sute de euro. În cazul în care zborul e anulat, clientul primeşte înapoi fix valoarea biletului, 5 euro. 

Scrie negru pe alb în contract. Compania îşi rezervă dreptul a face oricând modificări. 

IRINA CHIRIŢOIU, director ECC România

Consumatorul nu citeşte cu atenţie termenii şi condiţiile de pe site-ul companiei aeriene şi cursa se anulează din motive ce ţin de companie, atunci consumatorul primeşte înapoi doar contravaloarea biletului plătit.

Se poate apela şi la instanţă, dar până acum nicio decizie nu seamănă cu cealaltă.

MARIAN MIHAIL, avocat

Să ne achiziţionăm un bilet, chiar dacă este la un cost semnificativ mai mare decât cel iniţial după care să chemăm transportatorul în judecată pentru a ne restitui valoarea acestui bilet.

Banii vor fi recuperaţi - în cel mai optimist scenariu - în opt luni. Asta dacă decizia judecătorilor nu va fi contestată.

Experţii în turism au însă un sfat mai ieftin.

MIHAI TITICHI, consultant

Trebuie să alegem o cazare care poate să fie anulată. Preţurile sunt un pic mai mari, dar în felul acesta suntem asiguraţi. 

Astfel, chiar şi sută la sută din suma cheltuită pe cazare va fi recuperată. O altă opţiune sunt asigurările care acoperă riscul anulării unei vacanţe, dar preţul acestora ajunge uneori să depăşească banii alocaţi pentru biletele de avion. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri economice » Bilete de avion ieftine, riscuri majore în cazul curselor anulate pe ultim moment