Antena Meniu Search
x

Video Bucureşti, capitala investiţiilor inutile. Primăria a băgat zeci de milioane de lei în proiecte care au ajuns ruine: "E urât. Aceeaşi poveste"

Bucureştiul devine oraşul investiţiilor făcute degeaba. Multe dintre proiectele începute acum mai bine de 10 ani nu au fost duse până la capăt aşa că acum au devenit ruine care nu folosesc la nimic. La mijloc însă sunt zeci de milioane de lei, bani aruncaţi pe fereastră. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 29.03.2024, 22:19

Vezi și

Trotuarul rulant din Gara de Nord este una dintre investiţiile păguboase făcute de Primăria Capitalei. Administraţia locală a băgat 11 milioane de lei într-un loc care s-a transformat în toaletă publică şi adăpost pentru oamenii străzii. 

Andreea Milea, reporter Observator: 480 de metri de trotuar rulant care ar fi trebuit să transporte câte 6.000 de persoane pe oră, pe fiecare sens. S-a întâmplat acest lucru un singur an, între 2013 şi 2014 şi mai apoi trotuarul a fost închis. Acum ocupă degeaba jumătate din peronul liniei 1. 

În 2020, trotuarul rulant a fost distrus şi vandalizat

Autorităţile locale au încercat să facă recepţia de două ori, în 2015 şi 2018, însă lucrarea avea deja nevoie de reparaţii. S-a ajuns la un litigiu între Primăria Capitalei şi constructor iar recepția finală nu a mai fost făcută vreodată. În 2020 trotuarul rulant a fost distrus şi vandalizat. Angajaţii municipalităţi au acoperit intrările cu bucăţi mari de tablă ca să evite alte probleme.

Tânăr: Ar fi fost un mod de transport spre metrou şi spre staţia de autobuz de vis-a-vis. Nu înţeleg de ce l-au lăsat aşa să se strice. Nu înţeleg. 

Femeie: E urât. Eu vin de câţiva ani, e aceeaşi poveste. Mă surprinde pentru că nu se pune în valoare ceva ce a fost construit, creat cu eforturi, cu cheltuielile noastre până la urmă. 

Punctele de informaţii pentru turişti, o altă investiţie inutilă

Nu e singura investiţie inutilă. Punctele de informaţii pentru turişti nu au ajutat pe nimeni, niciodată.

Andreea Milea, reporter Observator: Aşa arată punctele de informare pentru turişti montate în centrul oraşului acum 14 ani. Nu au funcţionat niciodată pentru că primăria nu a putut să le conecteze la reţeaua de electricitate cu toate acestea încă sunt 33 de astfel de puncte de informare, montate în centrul oraşului. 

Au costat peste 7 milioane de lei, dar oamenii nici măcar nu ştiu ce sunt.

Tânăr: Păi şi pe cine informează că văd că nu informează nimic. 

Tânără: Din 2010, 14 ani, presupun că nici nu se mai găseşte soft-ul sau ce trebuia să mai fie în spate şi nu mai e de actualitate. Sunt lucruri inutile, logic. 

Podul Ciurel s-a blocat în blocurile dintre Crângaşi şi Militari

Pe acelaşi model, există şi investiţii mari de infrastructură începute şi neterminate. Podul Ciurel, care a costat municipalitatea 50 de milioane de euro, nu a fost continuat până la centură aşa cum ar fi trebuit, pentru că s-a blocat în blocurile dintre Crângaşi şi Militari.

Într-un răspuns pentru Observator, Primăria capitalei anunţă că pentru trotuarul rulant se lucrează la elaborarea documentației pentru achiziția de servicii de reparații iar pentru punctele de informare turstic se aşteaptă o hotărire a instanţei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Bucureşti, capitala investiţiilor inutile. Primăria a băgat zeci de milioane de lei în proiecte care au ajuns ruine: "E urât. Aceeaşi poveste"