Antena Meniu Search
x

”Surpriza” de Rusalii. Carburanţii s-au scumpit din nou

Carburanţii s-au scumpit din nou. Ceea ce înseamnă că drumul cu maşina, în vacanţa de Rusalii, e mai scump de azi.

Vezi și

Înainte să ajungă la mare, cei mai mulţi şoferi se opresc la pompă. Unde surprizele nu încetează să apară. Carburanţii s-au scumpit din nou. Ceea ce înseamnă că drumul cu maşina, în vacanţa de Rusalii, e mai scump de azi.

Carburanţii s-au scumpit din nou, peste noapte. Preţurile la pompă erau dimineaţă cu 5-10 bani mai mari, faţă de ieri. E a doua scumpire, în nici două săptămâni. Cei care şi-au făcut plinul, ca să plece în vacanţă, au avut, aşadar, din nou o surpriză. Litrul de carburant se apropie de 6 lei. 

Anul trecut, de Rusalii, preţul unui litru de motorină standard era în jur de 4 lei şi 52 de bani. Astăzi, costă 5 lei şi 59 de bani. Cu 1 leu şi 7 bani mai mult. 

Un litru de benzină standard costa 4 lei şi 47 de bani, iar acum a ajuns deja la 5 lei şi 88 de bani. O creştere de preţ de 1 leu şi 40 de bani.

Reporterii Observator au făcut şi un calcul. Din Bucureşti, către Braşov, Constanţa şi Băile Felix, pentru un drum dus-întors, cu o maşină diesel al cărei consum e de şase la sută. Au început cu prima destinaţie: muntele. 

Dacă am vrea să plecăm în vacanţă de Rusalii, anul acesta, ne-ar costa motorina pentru un drum dus-întors 155 de lei: cu 35 de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă am vrea, în schimb, să mergem până la mare, la Constanţa, ne-ar costa motorina 190 de lei: cu 45 de lei mai mult faţă de perioada similară a anului trecut!

Iar pentru acelaşi drum dus-întors până la Băile Felix motorina ar costa 496 de lei, cu 118 lei mai mult faţă de mai 2017. Analiştii spun că trebuie să ne aşteptăm ca în lunile de vară să crească în continuare preţul la pompă, pentru că barilul se scumpeşte de la o săptămână la alta.

Ion Purica, analist energie: "Dacă e să luăm acum câţiva ani când preţul petrolului era 140 de dolari la baril, preţul de acum e cam cât era atunci, cu toate că acum preţul e cam 80. Ar trebui cineva să se sesize şi să mai pondereze tendinţele de creştere de preţ."

În urmă cu o lună, analiştii estimau că preţul combustibililor va depăşi cu mult 6 lei pe litru, până la sfârşitul anului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » ”Surpriza” de Rusalii. Carburanţii s-au scumpit din nou