Antena Meniu Search
x

Casa Verde Fotovoltaice. AFM a publicat vineri lista dosarelor acceptate în program

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat astăzi, 2 februarie 2024, o nouă listă cu dosarele acceptate în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice. Astfel, peste 19.000 de români înscriși în program pot începe instalarea panourilor, a anunțat ministerul Mediului.

de Redactia Observator

la 02.02.2024, 15:03

Casa Verde Fotovoltaice. AFM a publicat vineri lista dosarelor acceptate în program - Arhiva / imagine ilustrativă

Lista dosarelor acceptate în cadrul acestui program este publicată pe site-ul www.afm.ro, la secțiunea aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice – sesiunea 2023.

"Am publicat astăzi încă o listă cu beneficiari ai Programului Casa Verde Fotovoltaice înscriși în sesiunea din 2023. Avem până acum peste 19.000 de noi viitori prosumatori care au primit aprobarea de a instala panourile fotovoltaice. Depunem toate eforturile ca bugetul AFM să fie aprobat cât mai repede de către Guvernul României, astfel încât să putem publica toate dosarele declarate eligibile de către instalatori", a precizat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Niculescu.

Românii înscrişi în program pot începe instalarea panourilor

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat vineri o nouă listă cu dosarele acceptate în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. În ședința Comitetului de Avizare al AFM, au fost mai aprobați aprobați 10.000 de beneficiari. Astfel, peste 19.000 de români înscriși în program pot începe instalarea panourilor, a anunțat vineri Ministerul Mediului.

Pe acelaşi subiect

"Sunt deja peste 19.000 de viitori prosumatori care au primit aprobarea de a instala panouri fotovoltaice. Interesul pentru Casa Verde Fotovoltaice este extrem de mare și în acest an când avem un buget record de 2 miliarde de lei pentru persoane fizice. La acestea se adaugă 250 de milioane de lei pentru unități de cult și instituții publice din domeniul asistenței sociale. Așa cum am mai spus, ne oprim atunci când vom avea panouri fotovoltaice și pe ultimul acoperiș din România", a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Durata de implementare a proiectului este de 12 luni de la data publicării listei.

Reamintim că programul "Casa Verde Fotovoltaice" a fost blocat în luna septembrie a anului trecut, după ce o firmă care nu a fost validată ca instalator în program a depus o contestaţie. A fost deschis de altfel un dosar, iar în cele din urmă, însă s-a ajuns la o înţelegere între autorităţi şi această firmă. Va mai dura totuşi până când vom vedea şi panouri fotovoltaice instalate

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Casa Verde Fotovoltaice. AFM a publicat vineri lista dosarelor acceptate în program