Antena Meniu Search
x

Video Cum arată garsoniera de 250.000 euro şi 40 mp din Bucureşti. Locul de parcare costă 38.000 de euro în plus

250.000 de euro. Atât costă cea mai scumpă garsonieră scoasă la vânzare în centrul Capitalei. Deşi suprafeţele sunt modeste, de cel mult 40 de metri pătraţi utili, dezvoltatorii mizează pe poziţii ultracentrale şi blocuri moderne, cu multe facilităţi. Nu numai că există cumpărători şi pentru astfel de locuinţe dar de regulă, le iau cu banii jos.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 08.07.2022, 20:39

Vezi și

Primul criteriu în stabilirea preţului e zona. Deşi suprafeţele sunt cele standard, nu mai mult de 40 de metri pătraţi utili, garsonierele situate în zone ultra centrale, în blocuri tip boutique şi cu facilităţi premium se vând cu preţuri întâlnite mai degrabă la case cu multe camere. De exemplu, în cel mai nou proiect de locuinţe de lângă Teatrul Naţional, se vinde una dintre cele mai scumpe garsoniere din oraş.

Cea mai scumpă garsonieră dintr-un bloc are o suprafaţă utilă de 40,8 metri pătraţi. Costă 255.000 de euro, adică 6.250 de euro pe fiecare metru pătrat util. Dacă vreţi şi un loc de parcare la subsol trebuie să mai scoateţi din cont 38.000 de euro.  Însă, doar cu banii pe locul de parcare puteţi cumpăra o garsonieră într-un bloc interbelic din apropiere pentru ca preţurile sunt si de 4 ori mai mici.

Bărbat:Să stea aici pana o cumpăr eu.

Garsonierele, la mare căutare

Pe acelaşi subiect

În ciuda preţului, astfel de garsoniere nu stau prea mult pe piaţă. Dimpotrivă chiar, multe sunt rezervate înainte ca blocul să fie terminat.

David Grigorescu, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltatori Imobiliari Bucureşti: Totul pleacă de la locaţie, o locaţie excepţională cu un proiect foarte bun, un proiect premium, o terasă superbă, o privelişte superbă pot duce preţul chiar si al acel nivel de 200.000 de euro. Şi pentru garsonierele mai scumpe există un public tinta care isi doreşte un produs premium si plăteste pentru asta.”

În plus, pentru cumpărător contează şi cât de nou e blocul. Pentru garsonierele din blocurile vechi, chiar dacă sunt în centrul Capitalei, cererea e mult mai mică, în ciuda preţurilor mult mai accesibile.

Cele mai scumpe garsoniere sunt cele din Bucureşti. Urmează Cluj, cu garsoniere scoase la vânzare cu peste 240.000 de euro, Constanta - peste 150.000 de euro şi Iaşi - peste 120.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Cum arată garsoniera de 250.000 euro şi 40 mp din Bucureşti. Locul de parcare costă 38.000 de euro în plus