Antena Meniu Search
x

Video Cât costă o serbare de final de an. Cheltuiala unei familii cu un singur copil începe de la minimum 500 de lei

Serbarea de final de an şcolar cu cheltuială se ţine. Nu de puţine ori, ţinutele sunt făcute la comandă, iar preţurile pot sări de o mie de lei. Costă şi închirierea locurilor de joacă sau a spaţiilor în aer liber unde elevii dau startul mult aşteptatei vacanţe de vară.

de Redactia Observator

la 19.06.2024 , 16:59

Bucuria copiilor este însă cheltuiala părinţilor. Nu de puţine ori, ţinutele sunt realizate la comandă. 

"Este una dintre cele mai aglomerate perioade din ultimul timp. Pentru partea de croitorie la comandă, lucrurile se desfăşoară la un minim de 3 luni, există locuri rezervate şi cu un an înainte", explică Dragoş Amihăesei, proprietarul unei croitorii.

Preţurile pentru ţinutele copiilor sunt pe măsura cerinţelor

Vezi și

"Poate să fie un costumaş pornind de la 200 de lei şi poate să ajungă şi la 1000 de lei, depinde de complexitatea costumului", adaugă Dragoş Amihăesei.

Pe acelaşi subiect

Sunt însă şi variante mai ieftine. Dacă totuşi nu vreţi să investiţi într-un costum care va fi purtat o singură dată, există varianta închirierii. Spre exemplu, se găsesc costume potrivite tuturor vârstelor, de la prinţi şi prinţese de doar 3 ani, până la costume pentru adolescenţi şi chiar adulţi. 

"Cele mai căutate în perioada asta sunt cele de prinţi, prinţese, animăluţe, gâze şi flori. Preţul de închiriere este fix, de 50 de lei, pentru 24 de ore se percepe şi o garanţie de 150 de lei, care se restituie la înapoierea costumului", spune Gabriela Trufaş, manager atelier. 

Serbările copiilor, cheltuiala părinţilor. Cum puteţi economisi bani

Sunt însă şi familii care pregătesc costumaţiile acasă. "Ne-am împrumutat de la vecini, am mai şi cumpărat din piaţă, de la bunici şi le-am tăiat, le-am cusut, le-am făcut pe măsură", spune un părinte. 

Iar dacă serbările încă se mai ţin în sălile de clasă, petrecerile se desfăşoară în săli cu locuri de joacă.  

"Pentru serbări vin şi cei care termină grupa mare şi cei de clasa 0, până la clasa a IV-a inclusiv, au marele banchet de absolvire. Oferim serviciul complet care pleacă de la închirierea locaţiei inclusiv mâncarea, băutura, partea de entertainment", spune Alina Timniu, manager spaţiu de evenimente.

Cheltuiala totală pentru o familie cu un copil la grădiniţă sau în clasele primare începe de la 500 de lei, dar poate depăşi 1000 de lei, în unele situaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri economice » Cât costă o serbare de final de an. Cheltuiala unei familii cu un singur copil începe de la minimum 500 de lei