Antena Meniu Search
x

Video Cât costă un aranjament cu flori pentru 1 şi 8 Martie. Locurile din care le putem cumpăra mai ieftin: preţurile se dublează la tarabe, spun producătorii

Cu o floare nu se face primăvara, dar cu sute de mii chiar pare posibil! Intr-o localitate de lângă Bucureşti serele sunt pline de culoare şi miros. Aici se pregătesc buchetele care ne vor lumina ziua de 1 şi 8 martie. Producătorii lucrează continuu astfel încât sute de mii de fire de lalele sau zambile să ajungă în toate oraşele din ţară. Şi au de onorat comezi uriaşe. Unii livrează zilnic 15.000 de fire de flori. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 27.02.2024, 21:56

Vezi și

Nu suntem în Olanda, suntem la doi paşi de Bucureşti, în Adunaţii Copăceni. Aici aproape fiecare locuitor are în curte o seră cu flori. Lucrează de câteva luni ca să ne aducă primăvara în case. 

Andreea Milea, reporter Observator: Suntem într-o mare de lalele colorate. Mai exact, 250.000 de fire. Toate vor porni de aici şi vor ajunge peste tot prin ţară până la finalul săptămânii. Zilnic se incarcă de aici 15.000 de fire. 

El este unul din marii producători de lalele din România şi se ocupă de cultivarea florilor de 25 de ani. De la el, firul pleacă cu 1,8 lei.

Şi mai au de cules aşa că au adus ajutoare de departe. Khagendra a venit tocmai din Nepal şi lucrează aici de jumătate de an. Are deja şi un nume românesc.

Pe acelaşi subiect

Cu toţii lucrează de dimineaţă până seara pentru a onora toate comenzile.

Cât costă un ghiveci cu flori

Femeie: Aici suntem la zambile.

Andreea Milea, reporter Observator: Câte zambile? Miroase superb.

Femeie: În jur de 10.000 avem aici. 

Un fir costă 5 lei. 

Andreea Milea, reporter Observator: Toate florile pe care le vedeţi în această seră vor ajunge în Bucureşti, Constanţa, Târgovişte, dar şi alte oraşe din ţară până la finalul săptămânii. Un astfel de ghiveci pleacă de aici cu preţul de 12 lei, iar unul cu garofiţe costă doar 7 lei. 

Vlad Marin, producător: Pentru luna martie noi ne-am pregătit din august anul trecut. Munca este şi duminică şi sambată, şi sărbătoare şi tot timpul. Nu contează. Trebuie să fii aici în ele că altfel le pierzi. E pasiune mai mult.

Producătorii de lângă Capitală folosesc seminţe şi bulbi aduşi din Olanda. Marfa lor se vinde doar en gros, către florării sau pieţe din toată ţara, dar la tarabă preţul se dublează.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Cât costă un aranjament cu flori pentru 1 şi 8 Martie. Locurile din care le putem cumpăra mai ieftin: preţurile se dublează la tarabe, spun producătorii