Antena Meniu Search
x

Video Cât vor costa cozonacii pregătiţi în acest an pentru Paşte

Toată lumea vrea cozonac de Paşte, dar tot mai puţini sunt dispuşi să l facă singuri. Aşa că an de an de sărbători oamenii pornesc în goana după cozonacul cu gust de casă. În anul scumpirilor, nici preţul cozonacului nu putea scăpa fără "să se umfle" cu 10 la sută. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 22.04.2022, 10:13

Vezi și

"Pentru următoarele două zile avem de pregătit aproximativ 100 de cozonaci şi pentru asta trebuie să ne organizăm", spun angajaţii unei brutării artizanale din Iaşi. Aici se lucrează la foc continuu şi comenzile curg. "Avem umplutură cu nucă, cacao şi coajă de portocale şi stafide. O să adăugăm şi un pic de rahat. Ca la bunica".

Citește și: Cozonac Baigli cu mac și nucă. Rețetă din bucătăria ungurească

Oamenii preferă cozonacul tradiţional, ca în casa bunicii

Clienţii vor produse fără conservanţi sau alţi aditivi alimentari. Aici cozonacul nu are nici măcar drojdie, ci este făcut cu maia şi cu dospire lentă. Fix pe gustul celor care trec pragul brutăriei.

Pe acelaşi subiect

"Clienţii noştri sunt interesaţi de produsul tradiţional, aşa cum l-ar face ei acasă. Un motiv în plus pentru care aleg acest produs este faptul că le este livrat acasă. Pentru că este mult mai comod şi pentru că toată lumea este foarte ocupaă în această perioadă", explică Andreea Robu, proprietar brutărie. 

Forfotă este în toate patiseriile, iar clienţii ştiu exact ce vor. Un trecător spune că preferă cozonacul tradiţional: "Fără multe arome. Mie nu îmi plac cozonacii în care nu mai simţi gustul de cozonac. Îmi place numai lămâia şi atât"

Cât costă cozonacul şi pasca

Cozonacii costă între 40 şi 90 de lei. Preţul ajunge la 100 lei pentru cel însiropat cu vin ars. Ceva mai accesibilă este pasca. Pe lângă cea tradiţională sau cea cu smântână, este la mare căutare şi pasca cu ciocolată. Preţul este pentru toate buzunarele. 75 de lei costă o astfel de pască de un kilogram.

Numărul comenzilor e copleşitor

Faţă de anul trecut, numărul comenzilor a crescut cu 20%. Chiar dacă şi preţurile au urcat cu 10%. Dacă nu aţi apucat să comandaţi cozonac sau pască trebuie să vă grăbiţi. Doar cu mult noroc mai găsiţi o brutărie care să primească şi vineri comenzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Cât vor costa cozonacii pregătiţi în acest an pentru Paşte