Antena Meniu Search
x

5 Combinații de culori potrivite pentru o bucătărie moderna

Culorilor potrivite pentru bucătărie, spațiul în care toți membrii familiei ne petrecem timp zilnic, se stabilesc în funcție de propriul confort.

de Redactia Observator

la 04.03.2019, 16:01

- Pixabay

Culorilor potrivite pentru bucătărie, spațiul în care toți membrii familiei ne petrecem timp zilnic, se stabilesc în funcție de propriul confort.

Însă, ca o primă regulă generală, culorile trebuie să fie calde și primitoare, așa că venim în ajutorul tău și îți spunem care sunt cele mai potrivite combinații de culori pentru amenajarea unei bucătării moderne.

5 Combinații de culori moderne pentru bucătărie

Paleta de culori pe care o alegi pentru decorarea bucătăriei trebuie să fie compusă în primul rând din culorile preferate împreună cu alte tonuri de contrast care să se asemene din punct de vedere cromatic, pentru a obține o imagine finală de ansamblu plăcută. Bucătăria este spațiul în care gătiți împreună, în care luați masa, dar și în care petreceți timp împreună cu invitații, motiv pentru care tonurile alese pentru pereți, accesorii și mobila de bucătărie trebuie să fie cât mai relaxante și tonice. Iată cele mai recomandate combinații de culori pentru orice bucătărie!

Alb, gri și bleu deschis. O combinație din trei culori care îți vor evidenția mobila de  bucătărie cu ajutorul nuanțelor neutre. Griul este recomandat pentru faianța din jurul chiuvetei și blatului de bucătărie care este montată pentru protecția pereților, albul este ideal pentru pereți, dar și pentru corpurile de mobila suspendate, în timp ce bleu-ul deschis se potrivește perfect pentru masa de bucătărie sau insula din centrul bucătăriei.

Tot în nuanțe de bleu, dar de data asta mai închis, mai exact bleumarin și alb sunt două nuanțe perfecte pentru o bucătărie. Efectul puternic al bleumarin-ului este balansat de către albul curat al pereților și accesoriilor. Poți opta pentru o pardoseală din lemn care îți va scoate în evidență eleganța spațiului.

Alb, albastru, pal și cobalt. Combinația de culori care aduce un plus de efect în orice bucătărie aduce în prim plan inspirația marină împreună cu tonurile de albastru. Rămânem la aceeași nuanță curată a pereților și aducem un plus de confort prin mobila de bucătărie de un albastru cobalt.

Gri și alb. Griul este una dintre nuanțele de top pentru amenajarea bucătăriilor. În combinație cu albul obiectelor sanitare precum chiuveta, dar și faianța, nuanța de gri aduce un aer liniștitor, cald și primitor în încăpere.

Portocaliu și negru. De ce să nu încercăm și o combinație puternică de culori pentru bucătărie? Puternicul portocaliu în combinație cu negru intens îți va aduce un aer revigorant în casă, mai ales dacă nuanțele sunt temperate cu ajutorul unor accesorii metalice. Mobila de bucătărie poate fi în nuanțe de portocaliu, în timp ce blatul, dar și elementele de contrast sunt închise la culoare. Poți adăuga și nuanțe de gri pentru a balansa efectul celor două culori tari.

Portocaliu si alb. Rămânem în același ton și propunem o nouă combinație de culori tari. Alege pentru pereți de data aceasta nuanța puternică de portocaliu, în timp ce pentru mobila de bucătărie optăm pentru albul pur. De asemenea, putem folosi tonuri neutre pentru faianță și blatul de bucătărie deoarece vom crea un efect vizual puternic de ansamblu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » 5 Combinații de culori potrivite pentru o bucătărie moderna