Antena Meniu Search
x

Video Criză de biciclete în România şi la nivel european. Pandemia a mărit cererea pentru vehiculele pe două roţi

În timp ce unele afaceri au fost puse la pământ în timpul pandemiei, pentru altele, anul a fost unul înfloritor. Producătorii de biciclete abia fac față comenzilor, iar situația este valabilă pe tot continentul. În multe state europene, bicicleta a devenit mijlocul de transport preferat de majoritatea.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 07.05.2021, 17:37

Vezi și

Românii au fost şi ei mult mai interesaţi de o plimbare cu bicicleta şi există o explicaţie pentru acest lucru. Dacă vă amintiţi, la începutul pandemiei, dar şi pe parcursul acesteia, să faci un sport era un motiv bine întemeiat ca să ieşi din casă. 

Aşa că oamenii au luat cu asalt magazinele de profil, au cumpărat tot ce au găsit, chiar dacă bicicletele s-au scumpit cu până la 15%.

În faţa acestui interes foarte mare şi a cererii mari, producătorii s-au trezit nepregătiţi şi nu au mai avut suficiente piese sau componente pe stoc.

Avem biciclete, dar le folosim?

Preşedintele României Klaus Iohannis şi alţi politicieni s-au alăturat campaniei "Vinerea Verde" prin care se doreşte încurajarea transportului alternativ în oraş.

Campania "Vinerea Verde" a fost lansată, în 12 martie, de Ministerul Mediului, cu scopul de a reduce poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe, încurajând transportul alternativ spre şi de la serviciu. Atunci, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a mers la serviciu cu metroul, cel al Culturii Bogdan Gheorghiu a mers pe jos şi a folosit metroul, în timp ce ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cel al Energiei, Virgil Popescu, şi cel al Muncii, Raluca Turcan, au folosit maşini electrice.

Tot în 12 martie, premierul Florin Cîţu a afirmat că a ajuns pe jos la Palatul Victoria, făcând 15 minute. La rândul său, vicepremierul Dan Barna a mers pe jos la muncă, spunând că nu este prima dată când face acest lucru. Unii dintre miniştri au continuat să folosească mijloace alternative de transport şi în zilele de vineri care au urmat lansării campaniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Criză de biciclete în România şi la nivel european. Pandemia a mărit cererea pentru vehiculele pe două roţi