Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cu tarabele pline de produse locale, de calitate, românii aleg tot mai des "chinezăriile". Preţul dictează alegerea: Marfa e şi cu 50% mai ieftină

Românii aleg din ce în ce mai mult să se îndrepte către industria chineză. Mii de oameni îşi cumăpără zilnic tot mai multe produse care sunt făcute peste ocean, care costă chiar şi cu 50% mai puţin decât cele fabricate la noi în ţară. Pentru a-şi promova marfa, producătorii noştri aleg să participe la evenimente, unde produsele fabricate în China nu au acces. Ieri, aceştia şi-au dat întâlnire la târgul din Timişoara.   

de Iulia Pop

la 25.02.2024 , 09:12

Deşi producem haine şi încălţăminte de calitate, tot mai mulţi români aleg să se îndrepte spre produsele "Made in China", care vin pe bandă rulantă la noi în ţară. Preţul dictează alegerea, astfel că românii închid ochii la calitatea îndoielnică.

Emanuela Ieghel, producător: Ne confruntăm din această cauză cu o concurenţă neloială, din partea celor care vin cu produse din China. Cu preţuri foarte mici, la o calitate destul de îndoielnică. 

Preţul dictează alegerea

Vezi și

Remus Dumitru, producător: Lupta cu China e foarte grea, din cauza preţului. În România este din ce în ce mai greu să produci la un preţ mic. 

Chiar dacă preţul mic al produselor ne fură privirile, diferenţele de calitate sunt uriaşe, mai ales în materie de haine.

Remus Dumitru, producător: Sunt ţinute office. Sunt cambrate, produse de calitate. Este catifea de bumbac 100%, iar prin mai multe culori, câștigăm mai mulţi clienţi. Prin materiale bune de calitate, prin bumbac, prin ţinute office, care nu prea se mai găsesc pe nicăieri. Sunt numai oversize-uri peste tot.

Chiar dacă în ultimii ani, numărul producătorilor români din industria ușoară a scăzut considerabil, cea mai bună carte de vizită pentru ei, rămân românii care încă se mai uită la ceea ce îmbracă.

Aurora Culea, organizatoare târg: Acum zece ani aveam 15, până în 20, acum dacă reuşi să aducem zece la aceste ediţii. 

Emanuela Ieghel, producător: Este destul de greu, îm primul rând pentru că materia primă pe care o găseam în România, o găsim foarte greu. Trebuie să o aducem din import.

Comerţul din industria uşoară s-a mutat online

Spune-mi cu ce te încalţi ca să-ţi spun cine eşti. Este deviza pe care foarte muţi români au uitat-o. Asta după ce la doar un click distanţă găsesc produsele importante din China, la un preţ mai mic chiar cu 50 de procente.

Iulia Pop, reporter Observator: Un astfel de pantof fabricat în România, din piele interior-exterior, costă 200 de lei. Ca să arătăm că lupta cu China este inegală, avem nevoie de doar câteva secunde şi de aplicaţia de cumpărături. Ne găseşte imediat, un pantof similar, la jumătate de preţ.

Remus Dumitru, producător: Extra plină piaţa de produse de acest gen, cred că o să fie din ce în ce mai jos, pentru că tot comerţul din industria uşoară s-a mutat online.

În urmă cu doi ani, 6% din marfa pe care ţara noastră a importat-o a venit din China şi a costat peste şapte miliarde de euro. Acest lucru a plasat China în topul surselor româneşti din import.

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri economice » Cu tarabele pline de produse locale, de calitate, românii aleg tot mai des "chinezăriile". Preţul dictează alegerea: Marfa e şi cu 50% mai ieftină