Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Doi şefi de promoţie au primit salariu de 3.500 de euro după absolvire. Meseria pe care şi-au ales-o

Cum ar fi să ştii că imediat după ce ai terminat facultatea eşti angajat pe un salariu de 3.500 de euro şi ai multe beneficii extra? Ar fi mare inginerie! Dacă studiezi ingineria, ai toate şansele să reuşeşti: eşti vânat de marile companii încă de când intri pe băncile facultăţii. Nevoia de ingineri în ţară este enormă: peste 600.000 de specialişti.

de Redactia Observator

la 07.10.2024 , 20:18

În biroul de recrutare al companiilor din Politehnică, ofertele se actualizează de la un minut la altul, iar printre cele mai căutate posturi sunt cele de ingineri din domeniul electric și energetic.

"Pentru pozițiile de middle level este de 6,7,8,9 mii de lei, iar pentru pozițiile de senior cresc exponențial de la 10 mii de lei 15, 16 mii de lei", explică Aniela Vieriu, coordonator Polijobs.

Vârfurile, însă, primesc oferte de nerefuzat din partea marilor giganţi informatici.

Vezi și

"Anul acesta doi dintre șefii de promoție au fost încadrați la cu 3500 de euro la debut după finalizarea anului universitar. Vin foarte foarte devreme, din anul 1 sunt multe oferte 00 35 anul trecut o generație de 3500, 3600 de absolvenți în iulie aveam cca 33 de mii de locuri de muncă, acum am depășit 38 de mii", spune Mihnea Costoiu, Rector Universitate Politehnică.

Inginerie cu mii de euro pe lună

Într-o firmă de automatizări industriale, de exemplu, cel mai în vârstă angajat are 37 de ani, iar cel mai tânăr 21.

"Faptul că suntem tineri ne ajută că lucrăm mai bine în echipă și ne înțelegeam mai bine, suntem destul de căutați, proaspăt ieșiți de pe băncile facultății.  Cel mai ușor că să nu pleci direct în afară se poate începe cu o firma care are legături externe, care are baza generală în străînătate, de acolo de la proiecte, la echipa, după poți să te muți, dacă dorești să urci în funcții de conducere", spune Teodor, inginer mecatronist.

"Programez echipamente industriale, dau drumul la motoare, dau drumul la pompe și roboți indrustriali. Am făcut practică și la finalul celor 4 ani de studiu m-am angajat full time aici", spune Sabin Andrei, ingier automatist de 6 ani.

"Lucrează cu noi cot la cot, în activitatea noastră, contează foarte mult alături de cunoștințele din facultate, deschiderea către nou. A fost perioada economiștilor, a fost perioada juriștilor, eh, acum e perioada noastră, a inginerilor", spune Sabin Stamatescu, manager firma automatizări industriale.

Peste 600 de mii de ingineri se caută pe piață muncii, iar universităţile recunosc că nu au posibilitatea să acopere această cerere în următorii ani. În fiecare an, sunt 13.000 d eabsolvenţi în toată ţara.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce alegeţi, să faceţi facultate sau să învăţaţi o meserie?
Observator » Ştiri economice » Doi şefi de promoţie au primit salariu de 3.500 de euro după absolvire. Meseria pe care şi-au ales-o