Antena Meniu Search
x

Dulciuri de lux pentru Crăciun. Cât costă tortul cu foiţe de aur

E perioada în care cuptoarele sunt încinse zi-lumină. În cofetării şi patiserii de lux, preţul unui tort cu foiţe de aur ajunge la 170 de lei pe kilogram.

Vezi și

E perioada în care cuptoarele sunt încinse zi-lumină. În cofetării şi patiserii de lux, se face faţă cu greu comenzilor. Clienţii vor coşuri cu specialităţi, din care să nu lipsească dulciurile de lux, precum cozonacul cu portocală confiată ori torturile cu decor în foiţă de aur comestibilă.

Torturi speciale, prăjituri spectaculoase. În cofetării de top, comenzile sunt personalizate. Însă, tot cozonacii sunt cei mai căutaţi. 

Cozonacul umplut cu portocală confiată costă 65 de lei kilogramul. Clienţii cu pretenţii vor torturi cu decor în foiţă de aur comestibilă, chiar dacă plătesc 170 de lei pe kilogram. 8 praline cu şampanie trase în ciocolată belgiană costă 35 de lei. 

Cele mai vândute pachete costă în medie 150 de lei. Conţin turtă dulce, biscuţii în forme speciale, un borcan cu pudră de ciocolată şi un cozonac. Cele speciale, ajung la 450 de lei. Coşuleţele conţin însă şi o sticlă cu şampanie belgiană şi tarte pavlova. 

Totuşi, cozonacul clasic, cu multă nucă şi cacao, va ajunge pe masa celor mai mulţi români. 

Însă, anul acesta este mai scump cu 20 la sută faţă de anul trecut. După ce ingredientele de bază - ouăle şi untul - s-au scumpit. 

Într-o brutărie din Sântimbru de Alba, aluatul se pregăteşte după reţete vechi, de succes. 

Călin Matieş, administrator brutărie:

Suntem foarte aglomeraţi în perioada de sărbători. Avem foarte multe comenzi şi din afara ţării!

În hipermarketuri, cel mai ieftin cozonac se vinde şi cu 8 lei, cântăreşte 600 de grame. 

Când se schimbă calitatea, se schimbă şi preţul. Cei care vor un gust special plătesc, în medie, 55 de lei pe kilogram, faţă de 45 de lei, anul trecut. 

Chiar şi aşa, pentru acest Crăciun, se estimează că se vor vinde 10 milioane de cozonaci, mai mult chiar decât anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Dulciuri de lux pentru Crăciun. Cât costă tortul cu foiţe de aur